Cemil Kılıç İçkinin Hükmüne Dair Hadsiz Açıklamada Bulundu!

İlahiyatçı Cemil Kılıç içkinin hükmüne dair yaptığı açıklamayla sosyal medyanın gündemine oturdu. İçkiye ilgili yaptığı hadsiz açıklamayla Kur’an’daki ayetleri ve Peygamber Efendimizin birçok hadisini inkar eden sözde ilahiyatçı sosyal medya üzerinden tepki yağdı!

Cemil Kılıç İçkinin Hükmüne Dair Hadsiz Açıklamada Bulundu!
25 Ara 2020 14:23:40

Cemil Kılıç içki hükmüne dair hadsiz açıklamada bulundu!

İlahiyatçı Cemil Kılıç içki hükmüne dair yaptığı açıklamayla sosyal medyanın gündemine oturdu. İçkiye ilgili yaptığı hadsiz açıklamayla Kur’an’daki ayetleri ve Peygamber Efendimizin birçok hadisini inkar eden sözde ilahiyatçı sosyal medya üzerinden tepki yağdı!

İlahiyatçı Öztürk'ten sonra şimdi de Kılıç'tan Densiz Açıklama!

Sosyal medya hesabı üzerinden İslami hükümlere dair paylaşımlarda bulunan İlahiyatçı Cemil Kılıç, yaptığı son paylaşımla gündeme oturdu. Cemil Kılıç içki içmenin değil, sarhoş olmanın haram olduğuna dair mesnetsiz bir paylaşımda bulunan Kılıç’a, Kur’an-ı Kerim’e ve İslam Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın hadis-i şeriflerine saygısızlık yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Yakın zamanda Kur’an’ın “Beşer kelamı” olduğunu söyleyen İlahiyatçı Mustafa Öztürk’ün ardından Kur’an’da alenen bildirilen yasağa rağmen gündeme gelen İlahiyatçı Kılıç’ın açıklaması, ilahiyatlarda İslam’a yönelik verilen eğitimleri sorgulattı.

Kur’an’da içkinin haram olduğunu bildiren ayet-i kerimeler:
Bakara 219; “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Bu ikisinde insanlar için büyük zarar ve bazı faydalar vardır; zararları da faydalarından büyüktür. “

Maide 90-91; “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?"

Peygamber Efendimizin içkinin haram olduğunu belirten hadis-i şerifi:
Enes (ra) rivayet ediyor: “Resulullah sav. hamr=şarap ile ilgili olarak on kişiye lanet etti:

1 (Hammaddesinden şarap yapmak amacıyla) sıkana, 2) Sıktırana, 3 ) İçene, 4) Sâkilik yapana (yani sunana, servis edene), 5) (Üretim yerinden veya depodan, toptancıdan perakendeciye veya tüketiciye kadar) taşıyana, 6) Taşıtana,  7) Satana, 8) Satın alana, 9) İkram edene, 10) Bunun parasını yiyene” (Tirmizi-İbni Mace)



0 Yorum

Yorum Yaz