Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüştü

Türkiye'de İslami vakıf ve derneklerin kapılarına gerekçe gösterilmeden mühür vurulurken 59 yılın ardından ilk kez ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan Papayla görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüştü
05 Şub 2018 15:56:30

Dindar nesil yetiştireceğiz vaatleri ile gelenler İslami vakıf ve dernekleri kapatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan'da Hristiyanların ruhani lideri Papa Françesko ile görüştü. Erdoğan'ın ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Vatikan'a yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ile görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Erdoğan, Papa'ya eski İstanbul'u 24 parçada tasvir eden minyatür İznik çinisi ile Mesnevi'nin İtalyanca ve İngilizce baskılarını hediye etti. Papa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a barışı simgeleyen madalyon takdiminde bulundu. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada görüşmenin ayrıntılarına yer verildi. Erdoğan ile Papa görüşmesinde, Kudüs'ün, BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiği vurgulandı. Yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile ortak mücadeleye değinildi, dinleri terörle ilintilendirmenin yanlış olduğu belirtildi.

Erdoğan Papa'dan Dua İstedi

Salonda bulunan gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Papa´ya, “Biz de sizden dua bekliyoruz” dediğini duydu ancak Papa´nın onun öncesinde ne dediği işitilemedi. 

 

Erdoğan daha önce de kilise açılışı gerçekleştirmişti.

"İslami Konferansa İzin Vermeyen AKP Kilise Açılışı Yapıyor"

 

Erdoğan daha önce de Coca Cola fabrikası açılışını yapmıştı. (Yandaş medyada meyve suyu fabrikası olarak lanse edilmeye çalışılmış ama Coca Cola fabrikası olduğu ortaya çıkmıştı.)

"Cumhurbaşkanı Coca Cola fabrikasının açılışı yaparsa tarihi bir hata yapmış olur"

 



0 Yorum

Yorum Yaz