Devlet Bahçeli’ye muhalif MHP’lilerin tavrı

Devlet Bahçeli’ye muhalif MHP’lilerin olağanüstü kurultay toplamak için delegelerden imza toplama girişiminde bulundukları öğrenildi

Devlet Bahçeli’ye muhalif MHP’lilerin tavrı
04 Kas 2015 10:23:13

1 Kasım seçiminde büyük kayıp yaşayanMHP’de muhaliflerin istifa etmeyeceğini açıklayan Devlet Bahçeli yönetimine muhalefet eden isimler henüz birlikte hareket etme kararı almazken, öbek öbek oluşan muhalif gruplar, Genel Merkez dışındaki ofislerinde taraftar toplamaya çalışıyor.

Muhaliflerin MHP olağanüstü kongresini toplamak için delegelerden ıslak imzalı, noter onaylı imza toplama girişiminde bulundukları öğrenildi. Muhaliflerin, olası re t ve iptalleri de dikkate alarak 300 civarında bir listeyle genel merkeze başvurmayı hedeflediği öğrenildi.

Bu arada muhalif gruplar ya doğrudan ya da aracılarla birbirlerinin nabızlarını yokluyorlar. İlk etapta mahalefet hariketine kimin liderlik edeceğinden öte, bir birliktelik sağlanarak kongrenin toplanmasına odaklanılması görüşü savunuluyor. Muhaliflerin önündeki en önemli engellerden birisi de tüzükteki hükümler. Genel başkan seçimini içeren olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için öncelikle tüzük değişikliğini içeren bir kurultayın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tüzük kurultayının ardından genel başkan seçiminin yapılabileceği ikinci bir kurultay yapılması gerekiyor. Bu zorluk muhaliflerin işini bir kez daha zorlaştırıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz