Dünya İslam'a Muhtaç!

Adaletsiz batı nizamının hakim olduğu, zenginlerin daha zengin, fakirlerin ise daha fakir olduğu bir dünya gösteriyor ki dünya bugün İslami nizama daha çok ihtiyaç duyuyor!

Dünya İslam'a Muhtaç!
10 Kas 2015 11:15:01

Dünyada açlık ve yoksulluktan her yıl milyonlarca kişi ölürken, kurtlar sofrasına oturan birkaç aile tüm dünyayı taksim ediyor. Raporlar açıklanıyor, veriler hesaplanıyor sonuç hep aynı çıkıyor. Zenginlerin daha zengin, fakirlerin daha fakir olduğu, güçlünün güçsüz olanı ezdiği bir düzen.  Dünyanın en zenginleri listesinde boy gösterenlerin serveti dudak uçuklatırken, ortaya çıkan tablo adaletiniz batsın dedirtiyor. Bir tarafta günlük geliri 1 dolar olan 1,5 milyar insan, diğer tarafta 3,5 milyar kişinin servetine denk olan en zengin 80 kişi…

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam’ın yaptığı bir araştırma dünya sömürü düzeninin tekelini gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre küresel sömürünün demirbaşları servetlerine servet katmaya devam ediyor. Dünyanın en zenginleri ile dünyanın geri kalanı arasındaki makasın genişliği ise görenleri hayrete düşürüyor.

80 Kişinin Serveti Dünyanın Yarısına Tekabül Ediyor

Milyonlarca insan açlık sınırının çok altında yaşamaya mahkûm edilirken, dünyanın en zengin 80 kişisinin serveti, yaklaşık üç buçuk milyar kişinin servetine denk geliyor. Bu müthiş uçurum, para babalarının dünyayı ne denli acımasızca sömürdüğünü gösteriyor.

Yüzde 1 Yüzde 99’a Denk

Kapitalist dünya düzeninin doyumsuz aç gözlülüğü bunlarla sınırlı değil. En zengin 80 kişi dünyanın yarısına denk gelirken, aynı zamanda dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin servetinin geriye kalan yüzde 99’un servetine neredeyse denk olduğu görülüyor. Yani 7 milyarı bulan dünya nüfusunun sadece yüzde 1’i, geri kalan nüfusun servetine eşit bir servete sahip. Açıklanan rapora göre, 2016’da dünya nüfusunun yüzde 1’lik en zengin kesiminin sahip olduğu varlıkların, dünyadaki tüm servetin yüzde 50’sini aşması bekleniyor. 2009’dan bu yana dünyanın en zengin kesiminin sahip olduğu servet yüzde 44’ten yüzde 48’e yükseldi. Yüzde 48’den geriye kalan yüzde 52’lik servetin de yüzde 46’sı dünyanın en zengin 5’te 1’lik kesiminin elinde bulunuyor. Dünyanın geri kalan nüfusu ise küresel varlıkların sadece yüzde 5,5’i ile yetiniyor. Bu demek oluyor ki 2014 yılında kişi başına düşen varlığın sadece 3 bin 800 dolar. Yüzde 1’lik kesimde kişi başına düşen varlık miktarı ise 2,7 milyon dolar.

Yüzde 1 İhya Olurken 1,5 Milyar Kişi 1 Dolara Razı Oluyor

Küresel emperyalizm dünyayı bu şekilde sömürüp, servetine servet katarken, madalyonun öteki yüzünde büyük bir dram yaşanıyor. Bir yanda yüzde 1’lik kesim dünya nüfusunun tamamı kadar bir servete sahip, öte yanda dünya nüfusunun yarısı günlük 2 dolara hayatta kalmaya çalışıyor. 1,5 milyar insan ise günde 1 dolardan daha az bir gelirle yaşamını sürdürüyor. Sadece en zengin 80 kişi 3,5 milyar kişiye, yani dünyanın yarısının servetini tekelinde bulundururken, 300 milyonu çocuk olmak üzere 800 milyon insan açlığın pençesinde can çekişiyor. Dünyada her yıl 11 milyon kişinin açlık veya yetersiz beslenme sebebiyle ölüyorken, sömürü teröristleri servetine servet katıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz