El Arabası Silah Kapsamında!

Adana'da Aydın T. adlı vatandaş, Furkan Gönüllülerine yapılan polis şiddetini görüntülemek istediği esnada bir emniyet memuru tarafından engellenmek istendi.

El Arabası Silah Kapsamında!
01 Eki 2020 09:55:47

Memurun, kendisini kovalaması üzerine kaçan vatandaş, düşerken destek almaya çalıştığı el arabasını devirince hakkında, "Polise karşı silah kullanma ve görevini yaptırmama" iddiasıyla dava açıldı. Söz konusu davanın duruşması bugün görülecek.

Şahit Olduğu hukuksuzluğu kaydetmek isterken mağdur oldu!

Geçen yıl Aralık ayında Adana'da, Furkan Vakfı Gönüllülerine karşı polisin gerçekleştirdiği hukuksuz müdahaleye şahit olan Aydın T. adlı vatandaş, olayları görüntülemek isterken M. A. isimli emniyet memuru tarafından fark edilince engellenmek istedi.

Polisin kovalaması esnasında yere düşen vatandaşın düşerken tutunduğu iki tekerlekli el arabası devrilince araca takılıp yaralanan emniyet memuru, "Polise karşı silah kullanma ve görevini yaptırmama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Türk Ceza Kanunu'nun "Silah" kapsamına almadığı el arasından dolayı yargılanmaya hazırlanan mağdur vatandaşın davasının, bugün saat 10.05'te 5'inci Asliye Ceza Mahkeme'sinde görülmesi planlanıyor.

"Kalp hastasıyım, polis bana vuracak sandım"

Herhangi bir vakıf yahut dernekle alakasının olmadığını, yalnızca olay yerinden geçerken görüntü almak istediğini belirten vatandaş:

"Polis üzerime doğru gelince korktum, önce geriye doğru yürümeye başladım, kovaladığını görünce bana vuracağından korktum ve ara sokağa girip kaçmaya başladım, karşıma çıkan başka bir polis koşarken ayağıma tekme attı ve beni yere düşürdü.

Kalp hastası olduğum için düşerken bir şeylerden destek almak istedim, bir demire tutundum ve devrildi. O esnada beni kovalayan polis de el arabasına takılıp düşmüş. Ben tutunduğum şeyin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Benden şikayetçi olan polis memurunu ben yaralamadım, kendisi bana iftira attığı için ondan da, bana çelme takarak düşüren polisten de şikayetçiyim" dedi.

İlgili belgeler;


Türk Ceza Kanunu'na göre silah sayılan aletlerin nitelikleri neler?

Türk Ceza Kanunu'nun 6'ncı maddesinde geçen f bendine göre 'Silah' olarak tanımlanan cisimler şu şekilde sıralandırılıyor:

1. Ateşli silâhlar

2. Patlayıcı maddeler

3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici aletler

4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler

5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler


Etiketler:   Mahkeme


0 Yorum

Yorum Yaz