Emeklilere Zam Müjdesi!

Emekli ve yaşlılık aylığı alanları sevindirecek zamları Başbakan Davutoğlu açıkladı. Buna göre, TÜFE farklarının yanında maaşı 1000 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına seyyanen 100’er lira zam yapılacak. Maaşı 1000 lira ile 1100 lira arasında olan emeklilerin maaşları da 1100 liraya tamamlanacak

Emeklilere Zam Müjdesi!
01 Nis 2015 12:10:17

Partisinin Meclis tatile girmeden önceki son grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, milyonlarca emekli ve çalışan emekliler ile yaşlılık aylığı alanları ilgilendiren, içinde enflasyon (TÜFE) farklarının da bulunduğu hükümetin maaşlara zam paketini açıkladı. Söz konusu zamlardan 6 milyondan fazla emekli yararlanacak.

SEYYANEN MAAŞLARA 100 LİRA ZAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Maaşı 1000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Maaşı 1000 ile 1100 lira arasındaki emeklilerin maaşını da 1100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. 1000 liraya kadar da bu 100 liralık artışla sağlanacak. 1020 veya 1030 lira maaşı varsa o da 1100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek” şeklinde konuştu.

65 YAŞ AYLIKLARI 200 LİRAYA ÇIKTI

Başbakan Davutoğlu ayrıca, bütün emeklileri kapsayacak şekilde, ticaret faaliyetinde bulunan emeklilerden aylık yüzde 15 oranında kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi’nde (SGDP) kesintiyi de yüzde 10’a indireceklerini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, halihazırda 571 bin vatandaşın aylığı 145 lira, ‘65 yaş aylığı’ aldığını hatırlattığı konuşmasında, “Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 lira civarındaydı. Şimdi de bu 145 lirayı 200 liraya çıkarıyoruz” şeklinde bir müjde daha verdi. 

“Atılacak bu adımlar bütçemizi zorlayan adımlar değildir. Aylardır bu çalışmalar yürütüldü biz hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamadık uygulamayacağız” diyen Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. İşte onun hayali bu. Emeklilerimize sesleniyorum bu hayallere kapılmayın. Kendisi geçmişini bildiği için noterden kâğıt alıp getiriyor biz hiç notere gitmedik millete gittik. Bizim noterimiz millettir” ifadelerini kullandı. 

BUGÜN REEL SEKTÖRE MÜJDE VERECEK

Davutoğlu, ilgili bakanlarla son şeklini verdikleri üretim ve istihdamı artırarak reel sektörü büyütmeye dönük çalışmaları bugün kamuoyuna açıklayacak.
Türkiye bir daha IMF’e borçlu ülke haline getirilemeyeceğinin altını çizen Davutoğlu, “Türkiye bir daha demokrasisi malul bir ülke haline getirilmeyecek. Türkiye bir daha Anayasası Meclis dışında yazılmış ülke haline gelmeyecek. 7 Haziran’dan sonra bu ülkenin Anayasasını da bu Meclis yazacak” dedi.

OLMAYAN BİR PARAYI DAĞITMIYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilere yönelik sevindirici paketi açıklarken, “Bu olmayan bir parayı dağıtan Kılçdaroğlu değil, olan ve bereketlenen bir hazineden, bütçe dengeleri bozulmadan emeklilerimize el uzatan Hükümetimizin adımıdır. Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında zam yapılacak” dedi. Davutoğlu, hazırladıkları seçim beyannamesinin aslında bir 2023 yılı sözleşmesi olduğunu belirterek, “1923 sözleşmesinde cumhuriyet inşa edildiği gibi ‘2023 sözleşmesi’ ile de inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye’nin inşasının temelleri atılacak” şeklinde konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz