ErdoÄŸan: 7 Mehmedimiz ÅŸehit oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekâtı" ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Harekât kapsamında 20 kişinin şehit olduğunu belirten Erdoğan, "7'si Mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan" ifadesini kullandı.

ErdoÄŸan: 7 Mehmedimiz ÅŸehit oldu
28 Oca 2018 19:28:24

TSK tarafından yapılan açıklamalarda, çatışmalarda hayatını kaybeden Türk askeri sayısının 5, ÖSO milisi sayısının ise 15 olduğu belirtilmişti.

"Burseya Dağı, Avrupa Parlamentosu'na rağmen bitirildi"

Dokuzuncu gününe giren harekât kapsamında bugün (28 Ocak 2018) stratejik öneme sahip Burseya Dağı ele geçirildi. ErdoÄŸan, konuyla ilgili olarak "Mehmedimiz Afrin'e doÄŸru yürüyor. Avrupa Parlamentosu'na raÄŸmen bitirdiler" görüşünü dile getirdi. 

Amasya İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor. Burseya Dağı'nı da düşürdüler. Bazı kendini bilmezler, sözde etiketi olanlar vs., onlara rağmen bitirdiler.

Avrupa Parlamentosu'na raÄŸmen bitirdiler. AP'de bazı kendini bilmezler benim askerime iÅŸgal kuvveti diyor. Siz ceddine bir bakın. Afrika'da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın. Sizin tarihiniz iÅŸgallerle dolu, sömürgelerle dolu. Åžu anda bunlar, bu ahlaksızlar, buyurun, Almanya'da terör örgütlerine, camilerimizi saldırtarak , cam çerçeve indirerek bunları polisleri ile beraber seyrediyorlar. VatandaÅŸlarım havalimanında, polislerin gözleri önünde, oradaki vatandaÅŸlarımıza bu PKK'lılar, teröristler saldırırken sessiz duruyorlar. 

"Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz"

Bunlara işgalci kimdir, konuksever kimdir, onu biz öğreteceğiz. Afrin'e niye giriyoruz? Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz. Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok. ama 2.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir. Onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz.

"Her türlü imkânlarını hazırlıyoruz, öyle gönderiyoruz"

Azez, Cerablus, El Rai, buraları aldık değil mi? 2 bin kilometre kare bu araziye şu anda 130 bin, bizdeki mülteci geri döndü. Şimdi onlar evlerine gittiler. Onların orada her türlü imkanlarını hazırlıyoruz, öyle gönderiyoruz.

Adalet devletin esasıdır, malın, paranın, pulun değil. Biz bununla da kalmadık. Şimdi, ÖSO ile Mehmetdim beraber. Beraber yürüyorlar. Fakat, bunu hazmedemeyenler de var.

Geçen sınıra gittim, dedim 'Ne durumdayız, yeter mi?' Komutan, 'Şu an sıkıntı yok' dedi. En ufak sıkıntı olduğunda önce ben ondan sonra siz yürüyeceksiniz. 15 Temmuz gecesi bu kardeşiniz 'Yürüyün meydanlara' dedi. Birisi de geldi, tankların arasından hemen Bakırköy'e sıyrıştı. O kişinin kim olduğunuz biliyorsunuz ama ona da siz Amasya'da haddini bildirmeniz lazım.

Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, F-16 oluruz, tanklarımızla, toplarımızla onları maÄŸaralarında, inlerinde bitiririz. Åžu anda bitiriyoruz. İçeride de dışarıda da. Bak, kar, bora, fırtına demedi benim Mehmedim. Ne diyordu ÅŸair? Kan, bora, fırtına sükun bulacak. Sana dinsizler, sana imansızlar selam duracak. Åžimdi öyle olmuyor mu? Evelallah. 

20 şehidimiz var, 7'si Mehmedimiz, diğerleri ÖSO'dan

Az önce rakamları tekrar aldım. 484 terörist ila cehenneme zümera. Åžu anda bizim de ÖSO ordusundan ve Mehmetlerimizle toplamda 20 ÅŸehidimiz var. 7'si Mehmedimiz diÄŸerleri ÖSO'dan. 

Burseya Dağı tamam. Halloldu. Oradan bölgeye hakimiyet çok daha rahat olacak. 

Bizim kimsenin toprağında, malında, mülkünde, ırzında, namusunda gözümüz yok. Ancak bizim inancımıza, ezanımıza, can ve mal güvenliÄŸine tehdit olduÄŸu zaman da gözümüz kimseyi görmez. 

Birileri çıkmış, savaÅŸa hayır diye bildiri yayınlıyor. Ana muhalefet partisinin kimi milletvekilleri de aynı koroya ortak oluyorlar. Bu zatlar, terör örgütü Suriye'de on binlerce insanı öldürürken, milyonlarca insanı evinden yurdundan ederken neredeydiler. Terör örgütüne 5 bin TIR silah verilirken 'savaÅŸa hayır' demek hiç mi akıllarına gelmedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz