Esad Sivillere Ölüm Yağdırıyor!

İdlib kent merkezini kaybeden Esed güçlerinin muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği yoğun hava saldırılarında en az 104 kişi hayatını kaybetti.

Esad Sivillere Ölüm Yağdırıyor!
07 Nis 2015 10:20:30

Esed güçlerinin geçen hafta muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye'nin İdlib kentine düzenlediği saldırılarda en az 104 kişi ölürken, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kentin muhaliflerin eline geçmesinin ertesi günü ilk saldırıya eş-Şemaliyye Mahallesi maruz kaldı. Beş füzenin düştüğü mahallede yaklaşık 82 kişi ölürken, onlarca kişi yaralandı.

Kent merkezine yönelik bombardımanda ise dükkanlarda büyük zarar meydana geldi. Geçen cuma günü Burğul ve Saad camileri ile Kızılay Hastanesi'ne yönelik roketli saldırıda 22 kişi hayatını kaybederken binalarda da büyük hasar meydana geldi.

Kent sakinlerinden Saad el-Umeri, Esed güçlerinin bir haftadan fazla bir süredir gerçekleştirdiği saldırıların büyüklüğü ve şiddetinin en büyük göstergesinin meydana gelen yıkım olduğunu söyledi.

Öte yandan rejim birlikleri, Lazkiye kırsalındaki Türkmen köylerine saldırı düzenledi.

Esed'e bağlı rejim birlikleri, muhaliflerin kontrolünde bulunan Bayırbucak Türkmen bölgesine havan ve füzeyle saldırdı.

Murtlu, Gebelli, Kepir ve Göğdağ köylerinin hedef alındığı saldırılar, gece boyu sürdü.

Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, kente yönelik saldırıların ardından İdlib'i kaybeden Esed güçlerine karşı operasyonlarına devam ediyor.

Muhalifler operasyonlar kapsamında rejim güçlerinin çekildiği Mastuma köyündeki kışlaya ağır silahlarla saldırıyor.

Nusret Cephesi, Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l- Hak)  gibi muhalif gruplardan oluşan "Fetih Ordusu" (Ceyşu'l-Feth), 28 Mart'ta İdlib'de kontrolü tamamen sağladığını açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz