Eski Tüfeklere Ön Seçim Şoku

CHP 45 bölgede ön seçim yaptı. Kılıçdaroğlu İzmir'de birinci oldu, Baykal Antalya’da 3 ila 4'üncü sırada gidip geldi. Partinin eski ağır toplarından Adnan Keskin liste dışı, Önder Sav ise gerilerde kaldı.

Eski Tüfeklere Ön Seçim Şoku
30 Mar 2015 09:11:46

7 Haziran öncesi ön seçim yarışına giren CHP'de parti üyeleri milletvekilli adaylarını belirlemek için 45 bölgede sandık başına gitti. İzmir 2. Bölge'den aday olan Kılıçdaroğlu, Ankara'da oy kullandı.Eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya'da, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ise 2. bölgede önseçim yarışına katıldı.

KILIÇDAROĞLU GARANTİLEDİ

İlk sonuçlar, Kılıçdaroğlu'nun galibiyetini Deniz Baykal, Önder Sav ve Adnan Keskin gibi eski tüfeklerin mağlubiyetini işaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ikinci bölgede en yakın rakibi Mustafa Balbay'ı ikiye katlayarak ilk sırada yer aldı. İzmir birinci bölgede ise sandıktan İzmir Milletvekili Musa Çam çıktı.

BAYKAL ARKA SIRALARDA
CHP'lilerin sonuçları merakla beklediği iller arasında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da yarıştığı Antalya da vardı. Çıkan ilk sonuçlar Baykal için tam bir hezimet oldu. İl genelinde yapılan oylamada Niyazi Nefi Kara açık ara farkla birinci oldu. İkinci sırada Mustafa Akaydın, üçüncü sırada ise Deniz Baykal yer aldı. Devrim Kök de Baykal'ı çok yakın bir oy farkıyla 4. sıradan takip eden isim oldu.

İSTANBUL KIRAN KIRANA

İstanbul'da da kıran kırana bir yarış yaşandı. 2. Bölgede milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yarıştı. Erdoğdu'nun ilk sırayı aldığı 2'inci bölgede Mustafa Sarıgül ve Melda Onur, Dursun Çiçek, Çetin Soysal ilk beş sıralaması için kıyasıya bir rekabet yaşadı. İstanbul 1'inci bölgede milletvekili Mahmut Tanal, Gamze İlgezdi ve Barış Yarkadaş ilk üç sırayı aldı. 3'üncü bölgede ise Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ilk sırayı almayı başardı.



0 Yorum

Yorum Yaz