Ey Müslümanlar Kardeşlerinize Sahip Çıkın!

Türkistan İslam Cemaati’nin Arapça olarak yayınladığı Türkistân el-İslâmiyye dergisinden Türkçe’ye çevirdiğimiz, ” Ey Müslümanlar haritadan silinmeden Doğu Türkistan’a Sahip Çıkın” başlıklı yazıyı siz değerli takipçilerimizin ilgisine sunarız.

Ey Müslümanlar Kardeşlerinize Sahip Çıkın!
06 Mar 2015 17:57:24

Türkistan İslam Cemaati’nden İslam Dünyasına Mesaj : Ey Müslümanlar Haritadan Silinmeden Doğu Türkistan’a Sahip Çıkın !!

Komünist Çin hükümeti, Müslümanların namaz kıldığı mescitlere, mihraplar üzerine Çin devletinin amblemi bulunan bayrakları asmayı zorunlu kıldı.

Çin yönetimi, önceki uygulamasında mescitlerin giriş bahçelerine ve minarelere bayrak asılmasını zorunlu kılmıştı. Ancak şu anda yürürlükte olan uygulamayla, bayraklar mihrapların üzerine asıldı. Bu uygulama şu anda “aksu” vilayetinde tam manasıyla uygulamaktadır. Bu uygulamayla. Müslümanlara, -önlerinde bayrak dururken- secde etmeyi kerih göstermek, secdeden soğutmayı istemektedir.  Bazı islami gruplar, önlerinde bayrak varken secde etmeyi –bayrağa secde etmek şirk olduğu için- çirkin bir iş olarak gördüler. Mihraba asılan bayraklar mihrapta yazılı olan “bismillah” yazısının üstüne asılıyordu. Bu çirkin uygulamaya karşı bazı ayaklanmalar oldu.

Bu uygulaya karşı çıkan bir cami müezzinine, “aksu” vilayetine bağlı “avat” bölge mahkemesi “komünist Çin devletinin bayrağını aşağılama suçuyla” 2.5 yıl hapis cezası verdi.

Bu olay,  2013 yılının ramazan ayının sonlarına doğru gerçekleşti. Müezzin Muhammed mescide girdi ve asılı bayrağı yanmakta olan sobanın içine attı. Casuslar bu olayı yerel hükümete bildirdi. Bunun üzerine hükümet güçleri, müezzini tutukladı.

Çinliler, devlet binasında çalışan gençleri namaz kılmaktan ve oruç tutmaktan alıkoyuyor. Ramazan ayında yapılan toplu iftarlar suç unsuru olarak sayılmaktadır.

Bu şekilde Çinliler, Türkistanlı gençleri şirk bataklığına düşürmek istiyorlar.

Çinli bir polis, 8 yaşındaki genç bir kızın namusuna ilişiyor ve daha sonra vahşi bir şekilde katlediyor.

2013 yılının ramazan ayında Çinli bir polis, ilkokul ikinci sınıf öğrencisi olan uygur bir kızın namusuna ilişiyor.

Bu alçak polis  işlemiş olduğu bu alçaklıktan sonra gencecik kızı boğarak öldürüyor, cesedini parçalıyor ve çöplüğe atıyor. Komünist sistemin uşaklığını yapan alçak adam hiçbir şey olmamış gibi hizmete devam ediyor.

Doğu Türkistan’a yardım etmek ve Çin cenderesinde ecel terleri dökmekte olan bu mıntıkayı özgürlüğüne kavuşturmak, genelde her Müslümanın, özeldeyse her Doğu Türkistanlı Müslümanın üzerine vaciptir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Zeynep Ramazan 03 Tem 2015 01:55:00

    Zamanında osmanliya yapılan simdi doğu turkistana yapılıyor


Yorum Yaz