Furkan Gönüllülerine Neden Para Cezası Kesiliyor?

Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural, 6 Eylül mahkeme günü birçok Furkan Gönüllüsüne 320 TL para cezası kesilmesini değerlendirdi.

Furkan Gönüllülerine Neden Para Cezası Kesiliyor?
14 Eyl 2019 18:02:34

Alparslan Hocanın 20 aydır devam eden haksız tutukluluğuna tepki göstermek ve hocaya desteklerini ifade etmek isteyen Furkan Gönüllülerine geçtiğimiz haftalarda binlerce liralık para cezası kesildi. 

Yaşanan süreç boyunca Furkan Gönüllülerini yıldırmak amacıyla atkı takan, özgürlük yürüyüşü yapan birçok kişiye dava açılmıştı. Ancak Gönüllüler Alparslan Hocaya destek olmaları sebebiyle açılan bütün davalardan beraat etti.

Haklarında açılan onlarca davaya rağmen Alparslan Hocaya destek olmaktan vazgeçmeyen Furkan Gönüllüleri geçtiğimiz haftalarda yeni bir yıldırma yöntemi ile karşılaştı.

Valilik tarafından Furkan Gönüllülerine getirilen 7 günlük yasak nedeniyle yan yana gelen 3 kişiye bile Furkan Gönüllüsü olması sebebiyle 320’şer lira para cezası kesildi. 

Av. Adem Tural “Sevgi suçu” nedeniyle önce davalık olan şimdi de binlerce lira ödemek zorunda kalan Furkan Gönüllülerine neden para cezası kesildiğini şu sözlerle açıkladı:

“Bu insanları susturmaya çalışıyorlar. Çeşitli yasaklar getiriyorlar ancak bu yasaklar kanuna aykırı. Neredeyse iki Furkan Gönüllüsünün yan yana yürümesine müsaade edilmiyor. Bu kişilerin Furkan Vakfına mensup olduğu nereden biliniyor? Devlet vatandaşını mı fişliyor? Bu kişilere dava açılsa davadan beraat eder ama bilerek dava açmıyorlar para cezası kesiyorlar. İnsanlar adeta para ile susturulmaya çalışılıyor.”



0 Yorum

Yorum Yaz