GAÜN'de 'İz Bırakanlar' konulu panel programı düzenlendi!

Kültürel, sosyal ve manevi etkinliklerle gençlerin, vahiy ışığında bir kimlik kazanmaları için yola koyulan GAÜN Öze Dönüş Topluluğu 'İz Bırakanlar' konulu bir panel düzenledi.

GAÜN'de 'İz Bırakanlar' konulu panel programı düzenlendi!
26 Mar 2016 13:28:59

Gaziantep Üniversitesi Öze Dönüş Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu panelde  "İz Bırakanlar" konusu işlendi. Kur’an tilaveti ile başlayan programda tilavetin ardından açılış ve selamlama konuşması yer aldı.

‘İz Bırakanlar’ konulu etkinlik ile devam eden programda sinevizyon gösteriminin ardından panel programı başladı.

 Panelde ilk konuşmacı İmam Hasan El-Benna’nın gençliğinden itibaren toplumu uyandırmakla geçen hayat hikâyesinden bahsetti.

 Ardından diğer konuşmacı çağına damga vurmuş Malcolm X’in mücadele dolu hayatını işledi. Çocukluğu ve gençliği çok kötü bir ortamda geçen Malcolm X in, Amerika da beyazlara karşı siyahilerin hakkını savunan mücadelenin içinde olduğu ve daha sonraları 1964 yılında hacca gitmesinin ardından gerçek İslam’ı öğrenmesi ile insanlığın uyanışı için Amerika’da mücadeleye koyulduğu muhteşem hayatı anlatıldı.

Son panelist ise hayatı çilelerle dolu, çağında iz bırakmış Bediüzzaman Said-i Nursi’yi anlattı.

Gençliğe örnek olması amacıyla düzenlenen ‘İz Bırakanlar’ konulu panel programı çekilişle programa katılan 10 kişiye çeşitli konularda kitapların hediye edilmesiyle sona erdi.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    kemal dogan 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah islam davasi ugrunda calisan gayret gosteren genclerimizin sayisini arttirsin ins


Yorum Yaz