"Halep'te kan ve gözyaşından başka bir şey yok"

Halep'teki kuşatmadan kurtulan ve ayağından yaralı olan Assef ve, "Bulunduğumuz bölgede kan ve gözyaşından başka birşey yoktu. Halep'te Esed, insanları istediği gibi öldürüyor" dedi

"Halep'te kan ve gözyaşından başka bir şey yok"
17 Ara 2016 14:45:46

Suriye'de Beşar Esad rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan yaralı kurtulan Suphi Assef, yurdunu terketmenin hüznünü yaşıyor.

Kuşatmanın sürdüğü Halep'ten, bacağının iki yerinden vurulduktan sonra yaralı kurtulan Assef, ailesi ile İdlib'teki Kah çadır kentine getirildi.

Assef, bölgede yaşananları, sivillere düzenlenen saldırıları ve kurtarılmalarını anlattı.

Önceki sabah yapılan tahliye sayesinde Halep'ten çıkarıldığını ifade eden Assef, "Otobüslerle ailem ve eşimin ailesiyle geldik. Bulunduğumuz bölgede kan ve gözyaşından başka birşey yoktu. Halep'te Esed, insanları istediği gibi öldürüyor." diye konuştu.

Assef, Halep'te sadece bombardıman olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplar üzerimizde her türlü silahı denediler. Aklınıza hangi silah geliyorsa onu bizim gibi masum insanların üzerinde denediler. Bizim oradan çıkmamız bir mucize, bizi Allah kurtardı. Ben dışarıdayken rejim yanlısı yabancı terörist gruplar tarafından ayağımın iki yerinden vuruldum. Yakınlarım ve çevredeki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldım. Allah Esed'ten razı olmasın. Halkı katlederek eline ne geçecek bilmiyorum. Onda Allah korkusu yok, Allah korkusu olan biri kendi halkını öyle yapar mı?"

 



0 Yorum

Yorum Yaz