Hasan Demir: Adalet, hukuk diyorsunuz ama yaptığınız kanunsuzluk

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir 6 Eylül mahkemesi günü polislerin gösterdiği sert tavrı eleştirerek “Adalet, hukuk diyorsunuz ama yaptığınız kanunsuzluk.” dedi.

Hasan Demir: Adalet, hukuk diyorsunuz ama yaptığınız kanunsuzluk
17 Eyl 2019 21:04:04

Furkan Gönüllüleri bugüne kadar Alparslan Hocanın gerçekleşen birçok duruşmasında desteklerini göstermek için adliye önünde beklediler.  Gerçekleşen adliye önü bekleyişinin hiçbirinde çevreye zarar vermeyen Furkan gönüllüleri 6 Eylül günü Adana Adliyesi civarında polisin sert tavrı ile karşılaştı.

Maruz kaldıkları tüm haksızlıklara rağmen çevreye zarar vermeden tamamen yasal yollarla haklarını aramaya çalışan Furkan gönüllülerine sert polis müdahalesini Hasan Demir katıldığı bir programda şu şekilde yorumladı:

“Furkan gönüllüleri bugüne kadar ne zaman çevreye bir zarar vermiş ki yoğun güvenlik önlemi alınıyor? İnsanlara zarar vermemiş, araç ve yaya trafiğini aksatmamış. Böyle olduğu halde 5 günlük 7 günlük yasaklamalar getiriliyor. Kafede oturan insanlardan GBT kontrolü yapacağız diyerek kimlikleri alınıyor ve ceza kesiliyor. Vakıf yönetiminden bir arkadaş kendi duruşması olduğu için adliyenin önünde duruşma saatini bekliyor. Kendisine kimlik kontrolü yapılmadığı halde gıyabında adresine para cezası gönderilmiş.
Yoldan geçen bir kadın destek olmak için alkışlamış. Kadın polislerden birisi tokat atıyor ve “Bu tokat sana desteklediğin kişilerden geldi.” diyor. Adalet, hukuk diyorsunuz ama yaptığınız kanunsuzluk.”



0 Yorum

Yorum Yaz