Hava Durumu Bugün Nasıl Seyredecek? Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Durumu Bugün Nasıl Seyredecek? Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!
05 Oca 2021 05:15:53

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre hava drurumu uyarıları şu şekilde;

Yağışların bu gece saatlerinde Kıyı Ege'de, bugün Batı Akdeniz ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın ise; Rüzgarın Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

5 Ocak, Salı

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam batısının, gece bölge genelinin, bu sabah saatlerinde doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kıyı Ege'nin, gece bölge genelinin, bu sabah Güney ve İç Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece Kıyı Ege'de, bu sabah saatlerinde Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de güney yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde  esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı zamanla batısının çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu bölgenin batısı ile öğle saatlerinden sonra Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla Orta Karadeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Diyarbakır ve Batman çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Etiketler:   hava durumu


0 Yorum

Yorum Yaz