İngiltere Manchester'dan Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Destek

Furkan Vakfına 30 Ocak Salı günü yapılan operasyon ile Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberinde 23 kişinin gözaltına alınmasının ardından yurtiçi - yurtdışından destek gelmeye devam ediyor. İngiltere Manchester’dan bir kişi Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye "Hocamız inşallah en yakın zamanda çıkar. Allah ondan razı olsun, Onun yanındayız, sonuna kadar arkasındayız" dedi.

İngiltere Manchester'dan Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Destek
05 Şub 2018 18:02:23

Furkan Vakfına Yurtiçi ve Yurtdışından Destek Mesajları Yağıyor

Furkan Vakfına 30 Ocak Salı günü yapılan operasyon ile Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberinde 23 kişinin gözaltına alınmasının ardından yurtiçi - yurtdışından Furkan Vakfı gönüllülerinin yanı sıra alevisi, sünnisi, türkü, kürdü ve objektif bakabilen vicdan sahibi halk bu yaşananları kınamaya ve destek mesajları göndermeye devam ediyor.

Vakıf gönüllüleri emniyet önünde azimle bekliyor. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından Furkan Vakfına yapılanları kınayan onlarca destek mesajları geliyor. 

İngiltere Manchester’dan Bir Kişinin Mesajı;

Bir cemaat liderinin, ilim adamının, hayatında hiçbir karıncayı incitmemiş, eline silah almamış bir hocanın evine sabah saat 5.30’da baskın yapılması hoş değil… Özellikle evde yaşlı annesi varken o saatte evine baskın yapılmasını şiddetle kınıyorum!

6 aydır hocamızı takip ediyorum. Hocamız, peygamberi metotla insanlara ilim öğretiyor. Kendisi 21.yy’ın Hasan el Bennalarından ve çok değerli bir şahsiyet… Böyle şahsiyetler 50-100 senede bir gelir. Böyle şahsiyetlerin değerini bilmek lazım. Kendisi Allah’ın ve peygamberin yolunda olan bir ilim adamı…

İngiltere’yi Türkiye’yle kıyasladığı konuşmasında; Biz Hristiyan bir ülkedeyiz, Hristiyan bir yönetimdeyiz. Burada bir Müslüman olarak istediğimizi giyebiliyoruz, istediğimiz yerde namaz kılabiliyoruz. Çocuklarımızı istediğimiz cemaate gönderebiliyoruz, özgürlük var, devlet karışmıyor. Türkiye ise, sözde İslam’la yönetiliyor ama maalesef öyle baskıcı bir rejim var ki, Müslüman namaz kılacak, oruç tutacak ama hiçbir şeye karışmayacak. Çocuklarını vakıflara göndermeyecek, İslami eğitim almayacak o takdirde devlet de karışmayacak.

“Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olur, peygamberlerin izinden gideceğim” deyince orada senin özgürlük sınırlarını kısıtlıyor. Maalesef Türkiye'de böyle…

Buradan Adana’da Emniyetin önünde bekleyen kardeşlerimizden özür diliyoruz. Biz burada sıcak evlerimizde yatarken, onlar o soğukta hocamızı bekliyorlar. Biz yanlarında değiliz haklarını helal etsinler.

Allah onlardan razı olsun. Hocamızı bekliyorlar, hocamıza destek oluyorlar. Gerekirse biz de gideriz…

Hocamız inşallah en yakın zamanda çıkar. Allah ondan razı olsun, Onun yanındayız, sonuna kadar arkasındayız. Hocamız “gel” dese atlar gideriz. Allah onu başımızdan eksik etmesin onun hareketini daim kılsın. Sizi Allah için seviyoruz hocam, esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz