İnsanları aşağılayan PSV'lilere ceza

PSV kulübü Şampiyonlar Ligi maçını izlemek için İspanya'ya giden ve dilencilere para atarak onları aşağılarken görüntülenen taraftarlara 1 ila 3 yıl arasında men cezası verdiklerini açıkladı.

İnsanları aşağılayan PSV'lilere ceza
28 Mar 2016 08:54:44

PSV internet sitesinden yaptığı açıklamada, takımlarının Atletico Madrid'e karşı oynayacakları Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşması için İspanya'nın başkenti Madrid'e seyahat eden ve şehrin turistik mekânlarından Büyük Meydan'da (Plaza Mayor) dilencilere para atarak onları aşağılarken görüntülenen taraftarlara ceza verildiğini duyurdu. Görüntüdeki dilencilerin İstanbul Soğanlı'dan Madrid'e göçen Türkiyeli Romanlar olduğu ortaya çıkmıştı.

Şınav çektiren hâlâ aranıyor

Kulüp, olayla ilgili olarak 7 taraftarı belirlediklerini, bunlardan 6'sının kulüp tarafından tanındığını ve 5'i hakkında işlem başlatıldığını açıkladı. 6 kişiden birinin olayla doğrudan ilgisi olmadığının belirlenmesi üzerine kendisine ceza verilmezken, kalan 5 taraftardan 4'üne 1 ila 3 yıl arasında stadyumdan men cezası verildiği ifade edildi. Kalan 1 taraftarın ise kulüple henüz iletişim kurmadığı, onun da süresiz olarak stadyumdan men edildiği duyuruldu. Kulüp ayrıca, görüntüye gri kazağıyla takılan ve dilencilere para karşılığında şınav çekmeye zorlayan bir kişinin kendileri tarafından aranmakta olduğunu, bu kişinin iki gün içinde kulüple iletişime geçmemesi halinde kendisi hakkında işlem yapılacağını açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz