İşgalci İsrail güçleri yeni baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdi

Siyonist İsrail işgal güçleri dün sabahın erken saatlerinde Batı Şeria ve Kudüs'ün değişik bölgelerinde baskınlar düzenledi ve 6 kişiyi gözaltına aldı.

İşgalci İsrail güçleri yeni baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdi
18 Mar 2020 11:02:21

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre işgalci İsrail güçleri Nablus'un güneyinde Beyta beldesine baskın düzenledi ve Samih Berekat Ferhat adlı genci, evine baskın düzenleyip sıkı bir arama yaptıktan ve eşyalarına ciddi şekilde zarar verdikten sonra gözaltına aldı.

İşgal güçleri Nablus'un doğusunda da Avrata köyüne baskın düzenleyerek Mücahid Dırar Avad adlı genci evine baskın düzenledikten sonra gözaltına aldı. Yerel kaynaklar işgal güçlerinin Nablus'un kuzeyinde de Baraka beldesine baskın düzenlediklerini bildirdi.

İşgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'te de Kudüs'teki Filistin Esirler Kulübü'nün başkanı Nasır Kavs'ı evine baskın düzenledikten sonra gözaltına aldı. İseviyye beldesine de yeni baskın düzenlediler ve bu baskın belde ahalisiyle işgalciler arasında çatışmalara neden oldu.

Ramallah'ta işgal güçleri tarafından korunan yahudi işgalciler El-Caniye köyüne baskın düzenledi. Köydeki gençlerin işgalcilere karşı çıkması üzerine de işgalci askerler üzerlerine ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz bombaları attı.

Ramallah'ın kazası Beytu Rima'da işgal güçleri Enes Hasan El-Berğusi'yi evinden gözaltına aldı.

Kalkilya'da, şehre baskın yapan ve eski esir Refet Duveyri ile Nibal Ali Kar'an adlı genci evlerine baskın düzenledikten, sıkı arama yapıp eşyalara ciddi şekilde zarar verdikten sonra gözaltına alan işgalci askerlerin çekilmesi esnasında şehrin girişinde çatışmalar çıktı.

İşgal güçlerinden bir grup da El-Halil'in güneyindeki Devra beldesine baskın düzenleyerek Eyyub Hıdr El-Musalime'yi gözaltına aldı. İşgal güçleri, El-Halil şehrinin El-Kesare mıntıkasında da bazı arabaları aradı ve trafiğin akışını durdurdu.





0 Yorum

Yorum Yaz