İsrail Batı Şeria Topraklarının Üçte Birini Gasp Edecek

İsrail medyasında yayınlanan raporlarda Naftali Bennett başkanlığındaki İsrail hükümetinin, Batı Şeria topraklarının en az üçte birini daha gasp ederek yahudi sivil yerleşke alanlarına katmayı hedefleyen planlar hazırladığına dikkat çekildi.

İsrail Batı Şeria Topraklarının Üçte Birini Gasp Edecek
01 Kas 2021 10:33:30

Yediot Ahronoth gazetesinde, Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimini takip eden bir kuruma dayanan bilgilere göre, işgal hükümetinin işgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki E1 bölgesi ve Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezi, ayrıca Atarot mıntıkasında Kudüs'ün kuzeyine doğru olan alana 9 bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi hakkında planlar sunma hazırlığı içinde olduğu dile getirildi.

Konuyla ilgili haberde ayrıca mevcut yerleşim merkezlerine 2860, Batı Şeria'nın içlerine doğru da 1355 yeni yerleşim birimi, El-Halil'e ise bir yeni yerleşim merkezi (site) inşa edilmesi planı üzerinde durulduğuna dikkat çekildi. 

İşgal yönetimi geçtiğimiz hafta içinde de Batı Şeria'da mevcut olan yahudi yerleşim merkezlerine 3144 adet yeni konut ilave edilmesiyle ilgili projeyi onaylamıştı. 

Bu arada Haaretz gazetesi de işgal hükümetinin Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yerleşim merkezlerine yeni konutlar inşa edilmesi suretiyle buraların genişletilmesiyle ilgili planlar çerçevesinde, Batı Şeria topraklarının en az %30'una tekabül edecek kısmını gasp etmeyi hedeflediğine dikkat çekti. 

Bu konuda siyonist medyada gündeme getirilen bilgiler, görünüşte yahudi yerleşim bölgelerinin genişletilmesine karşı çıktığını söyleyen birtakım sol partilerin ortak olduğu Bennett hükümetinin arazi gaspı ve yahudileştirme politikasında aynen Netanyahu'nun çizgisini takip ettiğini, ortağı olan sol partilerin de buna göz yumduklarını gözler önüne seriyor.

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 164 yahudi yerleşim merkezi, 124 adet de oturum alanı olduğu ve buralarda toplam 700 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği tahmin ediliyor. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda.



0 Yorum

Yorum Yaz