İsrail Günlük 2 Filistinli Çocuk Tutukluyor

Filistin Esirler Cemiyeti, Batı Şeria ve Kudüs'ten 18 yaşın altında 200'e yakın Filistinli'nin terör rejimi İsrail hapishanelerinde gözaltında tutulduğunu söyledi. Cemiyete göre siyonist İsrail günde en az iki Filistinli çocuğu gözaltına alıyor.

İsrail Günlük 2 Filistinli Çocuk Tutukluyor
06 Nis 2015 13:38:19

Filistin Esirler Cemiyeti, Pazar günü ‘Filistinli Çocuklar Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, gözaltındaki Filistinli çocukların Ramallah yakınlarındaki Ofer, Mecdu ve israil'in kuzeyindeki Şaron hapishanelerinde tutulduğunu açıkladı.

Cemiyet, açıklamasında Filistinli çocukların gözaltına alınması olaylarının 2014 yılının ikinci yarısından itibaren artış gösterdiğini belirtti.

Esirler Cemiyeti'ne göre, gözaltı olaylarının en çok yaşandığı kent Kudüs. Cemiyet, Kudüslü çocukların bir bölümünün kefaletle serbest bırakıldığını, bir bölümünün ise, zorunlu ev hapsi ya da evinden uzaklaştırma cezasına çarptırıldığını söyledi.

Açıklamaya göre, Kudüs'ün ardından Filistinli çocuk gözaltılarının en çok yaşandığı kent Batı Şeria'nın El Halil kenti. El Halil'de 2015 yılında 70'e yakın çocuk israil tarafından gözaltına alındı.

Filistin Esirler Cemiyeti, israil yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik insan hakları ihlâllerini şöyle sıraladı: Gece evlere baskın yaparak gözaltına alma, gözaltı merkezlerinde sorgulama, tutuklamalar esnasında polis köpeklerini kullanma, çocuk tutuklulara yönelik fiziki ve psikolojik işkence, anne ve babalarından biri olmadan sorgulama, zorla ifade alma ve itirafa zorlama, tutuklanmalarının ardından avukat desteği almalarına izin vermeme, çocuk mahkemeleri yerine normal mahkemeler ve askeri mahkemelerde yargılama ve hapishanelerde kötü koşullar altında tutma.



0 Yorum

Yorum Yaz