Kendimizi Facebook'a Adamışız

Küresel olarak her çeyrek yılda bir yapılan internet araştırmaları sosyal medyanın neredeyse interneti ele geçirdiğinin kanıtı oldu. 2015 yılının ilk 4 ayında Facebook ve WhatsApp internetin kralı olmuş.

Kendimizi Facebook'a Adamışız
14 Mayıs 2015 23:41:11

Özellikle pazar payının çok geniş olmasından dolayı Android kullanıcılarının verileri değerlendirildiğinde Amerika’da Facebook kullanımının son derece yüksek olduğu göze çarpıyor. Facebook’un satın aldığı WhatsApp ve Instagram’da İngiltere ve Almanya’da liderlik koltuğuna oturmuş durumda.

 

Amerika, Almanya ve İngiltere’de Android mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 60 oranında sosyal medyaya bağımlı olduğu ortaya çıkmış. Güney Kore’nin kendine özgü mesajlaşma servisi olan Kakao Talk neredeyse ülkenin yüzde 90’ı tarafından kullanılırken, bu ülkede Facebook üçüncü sırada yer alıyor. Facebook’un ilk üçe giremediği tek ülke Japonya. Japonlar LINE uygulamasından vazgeçmiyorlar.

Her ne kadar araştırma kullanım yüzdesi olarak Android’in üzerinden hareket etse de, iOS kullanıcıları için de durum farklı değil. iOS kullanıcıları 2015 yılının ilk çeyreğinde sosyal medya uygulamaları arasında Twitter’ı tahta taşırken, Facebook ve Instagram’ı da ilk 3’e yerleştirmiş. 



0 Yorum

Yorum Yaz