Kulis: Kabinede iki bakan değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in görevden alınacağı iddia ediliyor.

Kulis: Kabinede iki bakan değişiyor
09 Haz 2022 19:20:40

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ardından kabinede iki bakanın daha koltuğunu kaybedeceği belirtiliyor.

Medyava’nın kulis haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yerine yeni atamalar yapılacak.

Kulis bilgilerine göre Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Nureddin Nebati’nin yerine Hazine ve Maliye Bakanı oluyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da Fatih Dönmez’in yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oluyor.

ALBAYRAK EKİBİ NEBATİ’Yİ HEDEFE KOYDU

Öte yandan hedefteki isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemde eski bakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a yakın Sabah gazetesinin hedefinde. Ekonomideki kötü gidişattan Nebati’yi sorumlu tutan Sabah gazetesinin yazarları, Berat Albayrak döneminin mumla aratıldığını iddia eden yazılar kaleme alıyor. Berat Albayrak ve Pelikan Grubu’na yakın sosyal medya trollerinin de aynı anda Nebati aleyhine harekete geçmesi, görevden alınacağı iddiasını güçlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yaptığı ve kamuoyunda yoğun eleştiri alan açıklamalarından sonra Bakan Nebati’ye kızdığı ve susması talimatı verdiği iddiası gündeme gelmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz