Kürtlere Yahudi Tavsiyesi

CHP’li Kartal Belediyesi’nin İstanbul’a getirip el üstünde ağırladığı Marksist Filozof Slavoj Zizek, PKK’nın yayın organı Med Nuçe TV’ye skandal açıklamalarda bulundu.

Kürtlere Yahudi Tavsiyesi
24 Eki 2015 10:56:51

Kürtlere Siyonist İsrail’i örnek almaları telkininde bulunan Zizek, “Kürtlerin Ortadoğu’da Yahudilerin diğer bir versiyonu olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CHP’li Kartal Belediyesi’nin konferans için İstanbul’a getirip el üstünde ağırladığı Marksist Filozof Slavoj Zizek, Kürtlere Siyonist İsrail’i örnek almaları telkininde bulundu. PKK’nın merkezi Brüksel’de olan Med Nuçe TV’ye konuşan Zizek, Kürtlerin Ortadoğu’da “çok zalim oynamak zorunda olduğunu” savunarak, “Kürtlerin Ortadoğu’da Yahudilerin diğer bir versiyonu olması gerektiğini düşünüyorum. Yani öyle baskıcı, işgalci değil de, öyle dinamik, açık... Kürtlerin duyarlılığı örnek olabilir. Kürtlerin özerkliği, büyük bir umuttur” dedi. 

YERİNİZDE OLSAM... 

Türkiye, İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin birleşmesini tavsiye eden Zizek, “Ben Kürtlerin yerinde olsam, biraz daha ileri giderdim. Bence Suriye’de veyahut Türkiye’nin güneydoğusunda kantonların, veya onlara her ne deniyorsa işte, olması yeterli değil. Bunların bir şekilde birbirine bağlanmasına izin verilmesi gerekiyor. Belki ayrı bir devlet olması değil ama bir şekilde birlik olması. Bu büyük bir kazanım olurdu” ifadelerini kullandı. 

İSLAM’DAN UZAKLAŞIN 

İmralı’daki teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı öven Zizek, Kürtlerin İslam’dan uzaklaşması gerektiğini savurarak, “Öcalan’ın cezaevinden sipariş verdiği kitap listesini gördüm. Foucault’yu okuyor mesela. Bildiğim kadarıyla Kürtler hakkında bir klişe var: Yüksek dağlarda acı çeken ilkel kabileler! Fakat Kürtlerin, aksine çok seküler (din dışı) insanlar olduğuna şahit oldum. Kürtlerin şu anda kendilerini dünyaya aydın ve çağdaş olarak tanıtma çabaları var. Bu doğru bir yöntem” diye konuştu. 

O KAREYLE MUTLULUK DUYUYORMUŞ

 Marksist Filozof Slavoj Zizek, bir fotoğraf karesinde Abdullah Öcalan’la yan yana görülen kişinin kendisi olmadığını, ancak söz konusu şahsın kendisi olduğu yönündeki yayınlara da itiraz etmediğini, aksine Öcalan’la anılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

ÖCALAN’A TELKİN 

Cezaevinde ziyaret etmek istediği Öcalan’ın devlete karşı radikal bir tutum takınmamasını eleştiren Zizek, “Şimdilerde onun daha mütevazı siyaset yaptığını, hatta kendisini bu ülkenin bir üyesi olarak tanımladığını biliyorum. İstediği, Kürtler için bir otonomi. Aslında daha fazlasını isteyebilmeli” dedi. 
 



0 Yorum

Yorum Yaz