• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Malatya Emniyetinden "Pes" Dedirten Hareket: 'Hoş Geldin Ramazan' Brandası Asan Vatandaşlara Gözaltı!

Malatya Emniyetinden "Pes" Dedirten Hareket: 'Hoş Geldin Ramazan' Brandası Asan Vatandaşlara Gözaltı!

Mahallelerinde Ramazan havasını estirmek istedikleri için 'Hoş geldin Ramazan' yazılı branda asan vatandaşlara emniyetten şok ceza! Polis aracıyla evlerinden aldığı şahıslar hakkında tutanak tutan polis, 'Pandemi kurallarına aykırı davrandıkları' gerekçesiyle para cezası kesti. Yaşadıklarına anlam veremeyen vatandaş, duruma sosyal medyada yayınladığı videoyla tepki gösterdi.

Malatya Emniyetinden "Pes" Dedirten Hareket: 'Hoş Geldin Ramazan' Brandası Asan Vatandaşlara Gözaltı!
25 Nis 2021 21:18:22

Emniyet, 'Hoş geldin Ramazan' yazılı brandadan neden rahatsız oldu?

Malatya bazı vatandaşlar, Ramazan ayının gelmesiyle yasaklanan İslami faaliyetler neticesinde evlerine ve semtlerine "Hoş geldin Ramazan" yazılı brandalar asarak Ramazan ayının ruhunu canlı tutmak istedi. Asılan brandaları söken Malatya Emniyeti, vatandaşları polis otosuyla karakola götürerek haklarında, "Korona virüs tedbirlerine uymadıkları" gerekçesiyle tutanak tuttu.

Duruma sosyal medya hesabından paylaştığı video ile tepki gösteren Murat C. isimli vatandaş:

"Hoş geldin Ramazan, yazılı bir branda astık diye sanki kanunsuz bir iş yapmışız gibi hukuksuzca emniyete götürüldük. Partiler, belediyeler her yede branda asıyor, bizim brandamız üzerinde ayet-hadis yazdığı için mi rahatsız ediyor? Covid tedbirlerine uymadığımız iddia edilerek tutanak tutuldu, Ramazan ruhunu yaşatmak için astığımız branda ile virüs mü bulaşıyor? 

Bu Ramazan düşmanlığı neden?! Evimizde de tutanak tutabilecekleri halde bizi polis aracına bindirip karakola götürmeleri art niyettir! Kongre salonlarında bulaşmayan virüs, brandadan mı bulaşacak? Bir branda astık diye adeta terör suçlusu muamelesi gördük, evimize polis ekipleri gönderildi! 

Ramazan ruhunu engellemeye çalışan tüm yetkililere sesleniyorum; Siz engellemeye çalıştıkça, biz yaşatmaya devam edeceğiz!"



0 Yorum

Yorum Yaz