Meteoroloji Uyardı! Bugün Hava Durumu Nasıl?

Meteoroloji'den gelen son verilere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak yağış olması bekleniyor. Marmara Bölgesine önemli uyarılarda bulunan yetkililer; yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Mardin ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır, dedi.

Meteoroloji Uyardı! Bugün Hava Durumu Nasıl?
15 Ara 2020 07:46:49

Bugün hava durumu nasıl? Meteoroloji Uyardı! Hava muhalefetine karşısında önlemler alınmalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün hava durumu şu şekilde; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğusu ile İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı aktarıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Mardin ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve tedbirler alınmalıdır.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin (Çanakkale dışında) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği olacağı, yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

BURSA

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği düşünülüyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

EDİRNE

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek

İSTANBUL

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde Anadolu Yakasında yerel olarak kuvvetli olması düşünülüyor.

KOCAELİ

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması düşünülüyor..

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği beklenirken rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

ADANA

Parçalı ve çok bulutlu olacak.

ANTALYA

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

HATAY

Parçalı ve çok bulutlu olacak.

MERSİN

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağmurlu geçeceği düşünülüyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Yağışların; yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği beklenirken yağışların, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Etiketler:   hava durumu


0 Yorum

Yorum Yaz