Mısır'da idamları meşru göstermek için oynanan oyunlar!

Dün Muhammed Mursi'ye idam isteyen Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyuna düzenlenen ve başsavcının ölmesiyle sonuçlanan saldırıdan bir gün sonra bugün de Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki 6 Ekim kentinde polis karakoluna yakın bir yerde bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda üç kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirlendi.

Mısır'da idamları meşru göstermek için oynanan oyunlar!
02 Tem 2015 09:48:55

Dünkü saldırıyı  'Halk Direnişi' adlı bir örgüt üstlenirken bugünkü saldırıyı kimse üstlenmedi. İhvan'ın olaylarla alakasının olmadığını belirtmesine rağmen  Mısır'daki siyasi çevreler ve tüm devlet kurumları İhvan'ın saldırıda parmağı olduğunu iddia etti.


Konferans parti başkan yardımcısı Hamit Şinnavi, saldırıyla ilgili yaptığı yorumda, Başsavcıya karşı düzenlenen saldırının teröristlerden mısırlılara ‘sizi rahat bırakmayacağız' mesajını taşıdığını belirterek,  onlara sert icraatla hemen karşlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Şinnavi ‘bazı sesler İhvan yöneticilerine verilen idam kararlarını iptal etmeye çağırırken, bu saldırı bizi ikaz etmeye geldi. Bu hain saldırıdan sonra mahkum edilen ihvan yöneticilerini affetme çağrısında bulunan sesler susmalı. Teröristler öldürme sürecine devam etmeye kararlı. Devlet buna karşı sabit durmalı. İhvanları bir an önce infaz etmeli' şekilde yorum yaptı.

CUNTA DESTEKÇİLERİNDEN İHVAN'A SALDIRI

Tecemu (Topluluk) ilerici sosyalist partisi (solcu), yayınladığı bildiride, İhvan'ı suçlayarak "İhvan politikayı din ile karşılaştırmakla yetinmedi. İhvan Rehberlik bürosunun iktidarı kontrol etmesini, devletin ihvanlaştırılmasını kabul etmeyen Mısır halkının iradesine boyun eğmeyi de reddediyor" ifadesi kullanıldı.

Selefi olduğunu iddia eden Nur parti Başkanı Yunus Mahyun ise, saldırıyla ilgili açıklamasında, bu tür eylemlerin İslam'ın imajını daha çok kötüleştirmeye katkısı bulunduğunu belirterek, ‘İslam düşmanları bu yolda miyarlar harcasa bile bu suçluların yaptıkları kadar kötülük yapamayacaklar' dedi.

Mahyun ‘bunlar işledikleri suçları meşru görüyor, istedikleri şekilde tefsir ediyor. Partimiz bu cemaat ve örgütlerden farklı bir yol aldı. Devletin çizdiği Yol Haritasına göre hareket etmeyi tercih etti' şeklinde konuşarak cuntacılara açık destek verdi.

"İDAM EN KISA ZAMANDA UYGULANACAK"

Darbeci Sisi ise başsavcı Hişam Berekat'ın cenazesinde Mursi ve İhvan liderlerine verilen idam cezalarına ilişkin açıklama yaptı. Mısır yargısının verdiği cezaların uygulanacağını söyleyen Sisi, "İdam ya da müebbet, tüm cezalar en kısa zamanda uygulanacak. Bizi öldüren insanların ölmesini ertelemeyeceğiz. En kısa zamanda cezaları verilecek, onları Mısır yargısının adaletine bırakıyoruz" dedi.   Olayları kimin yaptığı belli bile olmadan ihvan liderlerine verilen idam kararlarının bir an önce uygulanmasını isteyen cuntacıların bu tavrı, düzenlenen bu saldırıların, ihvana karşı yapılan yok etme politikasını meşrulaştırma çabaları olarak yorumlandı.


0 Yorum

Yorum Yaz