Norveç Varlık Fonu Türkiye'ye 707 milyon dolar yatırdı

Dünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Devlet Varlık Fonu, geçen yıl Türkiye'de toplam 707 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi.

Norveç Varlık Fonu Türkiye'ye 707 milyon dolar yatırdı
04 Mar 2019 17:21:11

Norveç'in 1 trilyon dolarlık devlet varlık fonunun, 2018 sonu itibarıyla 707 milyon dolarını Türkiye'deki farklı şirketlerin hisse senetleriyle değerlendirdiği ortaya çıktı.

Norveç Varlık Fonu'nu yöneten Norges Bank verilerinden derlenilen bilgilere göre, fon, varlığının bir bölümünü geçen yıl çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve Borsa İstanbul'da işlem gören farklı ölçekteki 58 şirketin hisselerine yatırdı.

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun söz konusu Türk şirketlerinin hisselerine yaptığı toplam yatırım 707 milyon doları bulurken, portföyünde Aygaz AŞ, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Petkim Petrokimya Holding AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ, Aksa Enerji Üretim AŞ ile Enerjisa Enerji AŞ olmak üzere 8 enerji şirketinin hisseleri yer aldı. Fonun bu 8 Türk enerji şirketindeki ortaklık hisse değeri 111 milyon dolar olarak kayda geçti.



0 Yorum

Yorum Yaz