ODTÜ'de Namaz Kılanlara Saldırı.

ÖNCEKİ gün ODTÜ Mescid Topluluğu (OMT) öğrencileri akşam namazında üniversite yerleşkesi içinde bulunan camide bir araya geldi.

ODTÜ'de Namaz Kılanlara Saldırı.
26 Mar 2015 11:44:06

Önceki gün ODTÜ Mescid Topluluğu (OMT) öğrencileri akşam namazında üniversite yerleşkesi içinde bulunan camide bir araya geldi. Namazından sonra Mehmet Emin Yıldırım Hoca’nın da sohbetini dinleyen öğrenciler dışarı çıktıklarında ise kendilerine sosyalist diyen bir grup öğrencinin saldırısına uğradı. Okulun A4 kapısı önüne kadar süren gerginlik burada fiziki saldırılara kadar sürdü. Saldırı sonrası 3 öğrenci darp edildi.

Filistinli Bir Öğrenci De Darp Edilenler Arasında

Ulaştığımız bilgilere göre Pazartesi akşamı akşam namazı ile yatsı namazı arasında ODTÜ Camii’nde sohbet yapmak isteyen öğrencilere yönelik sol gruplara mensup bazı kendini bilmez öğrenciler saldırdı. Önce caminin önünde toplanıp cami içindekilere hakaretler eden grup, bazı aklıselim öğrenciler sayesinde cami içindeki öğrencilere müdahale etmekten çekindi. Sohbet sonrasında ise dışarı çıkan öğrencileri takip eden Sol gruba mensup öğrenciler ODTÜ’nün Yüzüncü Yıl Kapısı olarak bilinen A4 kapısı önünde önce hakaretler ettiler ve ardından da saldırdılar. Gerginlikte adının Yazgan olduğunu öğrendiğimiz bir Filistinli öğrenci ile birlikte 2 öğrenci daha darp edildi. Darp edilen öğrencilerin iki gündür Ankara’da bir hastane de tedavi altında olduğu ve taburcu olduktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Rektörün Açıklamaları Tepki Çekti

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın okulda yaşanan gerginlik sonrası, öğrenci gruplarına karşı sakinleştirici açıklamalar yapması beklenirken, saldırı yapan sol grup öğrencilerini aklamaya çalışması ise tepki çekti. ODTÜ Mescid Topluluğu, yaşananlar üzerine yaptığı resmi açıklamada ODTÜ’nün efendisi gören zihniyetin programı öğrencince camiye taarruz etme cüreti gösterdikleri belirtilerek, “Müslümanların dokunulmaz haklarına saygısızlık etmiştir. Burada Müslümanların vakarlı duruşu ile aradığını bulamadan-kargaşa çıkmasını önlemiştir. Bazı arkadaşlarımızı darp edip bazılarına da bıçak çekerek iyice ileri gitmişlerdir. Kara propaganda ve nefret söylemleri ile hiçbir yere varılmaz. Müslümanlar çalışmakta ve ODTÜ İslâmi güzelliklerle tanışmaktadır. Bütün kardeşlerimize ifade etmek isteriz ki, bu iftiralarla bizi yıldıramayacaklar. Arzuladıkları kaos ortamına ODTÜ’lü Müslümanlar en güzel cevabı itidalli davranarak, programlarını aksatmadan sürdürerek verecek” denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz