Ömer Çelik, 'İsrail dostumuz' derken dili sürçtü

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail-Türkiye yakınlaşmasından Cemaat’e, MİT TIR’larından 19-25 Aralık’a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, 'İsrail dostumuz' derken dili sürçtü
12 Oca 2016 11:05:40

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan İhh Başkanı Bülent Yıldırım İsrail'in Türkiye ile ilişkileri ve birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj:

Mavi Marmara'da olmak isteyen bir CHP'li oldu mu?

- Bir CHP'li oldu fakat o zaman Deniz Baykal olayı gündeme geldiği için gemiye binemedi.

Ne alakası var?

- Partinin üst kadrosuydu, CHP'li Gürsel Tekin.

...

'ÇELİK SÜRÇÜLİSAN ETTİ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in “İsrail devleti ve halkı bizim dostumuzdur” ifadesi gerçekten Tayyip Erdoğan'ın desteklediği bir ifade mi?

- Yani bu mümkün değil. ‘One minute' söylemiş bir kişidir Tayyip Erdoğan. Onun dışında terör devleti denilmiştir, bebek katili denilmiştir, öldürmeyi iyi bilirsiniz denilmiştir… Onun için İsrail Devleti zaten dostumuz olamaz. Çünkü bugün Mescid-i Aksa'yı kıymaya çalışan sadece İsrail hükümeti değil, İsrail Devleti'nin politikasıdır veya yerleşimciler politikası. İşte masum Filistin halkının evlerini yıkıp oraya Yahudilerin yerleşmesini sağlayan kararlar İsrail Devleti'nin kararlarıdır. İsrail halkı bizim dostumuzdur da biraz sıkıntılı bir cümle. Çünkü İsrail halkı genel itibariyle askerdir, asker olmayan yoktur, ölene kadar da askerdirler. Bunlar içerisinde vicdani retçiler vardır. Onlar bizimle aynı düşüncelere sahip olabilirler çünkü İsrail'in içinde de ciddi derece de muhalefet var. Siyonizm politikalarına karşı. Ama İsrail halkının çoğunluğu ne yazık ki Filistin karşıtlığında birleşmiş durumdadır. İsrail içerisinde siyonist politikalara karşı olan veya vicdanı retçi olan azınlık, ne kadar varsa bunlar bizim arkadaşlarımızdır. Ama İsrail halkının geneline dostumuz derseniz Filistinli çocukları öldürmek için atılan füzelere isimlerini yazan herkesin yanında olmuş olursunuz ki, bu doğru bir şey değil.

Peki AK Parti niye böyle bir açıklama yaptı? Şaşırdınız mı?

- Şaşırmadım. Ömer Bey'i eskiden beri tanıyorum onun düşüncelerini biliyorum.

Onun düşüncesi mi partinin mi?

- Kendinin düşüncesini de biliyorum, partinin düşüncesini de. Bence sürçülisan yapmıştır o anda. Ağzından kaçmıştır sonra da toparlayamamıştır.



0 Yorum

Yorum Yaz