Öncü Neslin Kalp Atışları Mimar Sinan'ı Coşturdu!

Adana Merkezli Furkan Eğitim ve hizmet vakfı yoğun katılımlı bir konferans gerçekleştirdi. Bu yıl spor salonlarının tahsisinin engellenmesi ile gündeme gelen Furkan vakfı tüm engellemelere rağmen Adana’da büyük bir konferans gerçekleştirdi.

Öncü Neslin Kalp Atışları Mimar Sinan'ı Coşturdu!
27 Mayıs 2015 12:36:06

ÖNCÜ NESİL ENGELLEMELERE BOYUN EĞMİYOR
Suriyeli bir hafızın etkili Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Furkan Vakfı Genel Başkanı Hasan Demir Beyefendi Açılış ve selamlama konuşması yaptı.
Konfeti ve volkan gösterileri ile halkın büyük bir coşku yaşadığı program ara ara halkın sloganları ve tekbirleri ile kesildi.
 
MURSİ’NİN İDAM KARARINA LANET
Programda hüzünlü bir şiir dinletisinin ardından Muhammed Mursî ve Yusuf El-Kardavî gibi İhvan-ı Müslimîn Cemaatinin önde gelenlerinden 106 üyeye verilen idam kararını lanetleyen bir sinevizyon gösterimi yer aldı.
Sinevizyon görüntüleri ile hüzünlü anlar yaşanırken akabinde yer alan “dua” hüzünlü yüreklere su serpti.
 
GRUP FURKAN İLE HALK TEK YÜREK
Beste ve yorumlarıyla sahne alan Grup Furkan eserlerini halkın eşliği ile seslendirdi. Sık sık tekbirlerle kesilen ilahi ve marşların ardından Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda muhteşem kalabalık hep beraber akşam namazını eda etti. Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin imamlığında kılınan akşam namazının ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi Konferansları için kürsüye davet edildi.
 
HOCAEFENDİ: OSMANLI ÇÖKMEYEBİLİRDİ

Konferans için kürsüde yerini alan Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi’yi gören halk sloganlar atarak, Hocaefendi’ye sevgilerini dile getirdi. Halkı selamlayan Hocaefendi: “Osmanlı’nın son dönemlerinde böyle bir nesil olsaydı Osmanlı çökmezdi” ifadeleri ile konuşmalarına başladı.
 
KURTULUŞUMUZUN YOLU

Alparslan KUYTUL Hocaefendi Allah'a hamd ederek konferanslarına başladı ve şu hususlara değindi:

 
v İdeolojiler insana fayda sağlamadı tam tersine zarar verdi. Yaldızlı sözlerle kendilerini ifade ettiler. Ama hep yalan çıktı. Kardeşlik dediler, bilim-akıl dediler ama hepsini de bozdular zıddına gittiler.
 

v  İnsanı tanımayan insanın nefsinin, şeytanının olduğunu bilmeyenler, insanlara ideolojiler koydular. Biz bilim ışığıyla yolumuzu buluruz dediler fakat yollarını da bulamadılar, insanları da Allah (cc)’tan uzaklaştırdılar.
 

v İnsanlardan gelen ideolojiler terk edilmelidir.
 

v  Allah’ın bize verdiği vazife yerine getirilmelidir. Bu ümmet kurtulmak istiyorsa vazifesini yerine getireceğine dair Allah’a söz vermelidir.
 

v  Allah (cc) bizi iyilik ve kötülükle imtihan eder. Bu imtihanın sonucunda layık olanlardan Allah (cc) yeni bir nesil yaratır. Böyle bir nesil de kurtuluşumuza vesiledir.
 

v  Kurtuluş Allah (cc)’a müracaat etmekle mümkündür. Kur’an-ı Kerim insanlara kurtuluş reçetesi olarak gönderildi. Kurtuluşumuz bu reçeteyi Allah (cc) ve Resulünün gösterdiği şekilde uygulamakla mümkündür.
 

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin konferanslarının ardından gelen sorulara cevap vermesiyle konferans sona erdi.



0 Yorum

Yorum Yaz