Orakoğlu: 'Demirel, ihanetten yargılanmalı’

Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sorumluluklarını ve görevini yerine getirmediğini, ‘millet iradesine ihanetten’ yargılanması gerektiğini savundu.

Orakoğlu: 'Demirel, ihanetten yargılanmalı’
26 Şub 2015 09:10:51

İslam düşmanlığı ile bilinen Süleyman Demirel şimdi İHANET ile yargılanması gündemde.. 

“SÜLEYMAN DEMİREL MİLLET İRADESİNE İHANETTEN YARGILANMALI”

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 28 Şubat darbesinde sorumluluklarını ve görevini yerine getirmediğini söyleyen Orakoğlu şöyle konuştu:
“28 Şubat’ta bizler Türk polisi olarak milli iradenin seçmiş olduğu yani milletin seçmiş olduğu hükümetin yanında yer aldık. Çok ciddi bir oyunu bozarak Batı Çalışma Grubu belgesini elde ettik ve bunu devletin kuralları içersinde hükümete verdik. Hükümet de bunu Cumhurbaşkanına verdi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de bunu aldı darbecilere geri götürdü. Dolayısıyla bize yargılanma süreci açıldı. Demirel tarihi bir sorumluluğunu, tarihi görevini yapmamıştır. Cumhurbaşkanları devlete ihanetten yargılanabiliyor ama Demirel’in bu hareketi, bundan sonraki Türkiye’deki cumhurbaşkanları meselesinde de ‘millet iradesine ihanetten’ de yargılanmalarını düşünüyorum. Bu belki uçuk bir fikir gibi gelebilir. Ama biz ‘28 Şubatçılar yargılansın’ diye Anadolu’yu gezerken, o zamanda böyle gözüküyorduk. Devlete öne alan bir iradeden, ‘her şey devlet içindir’ diye öne çıkan bir iradeden milleti öne alan ama devleti de milletin emrinde gören bir anlayışla hareket eden bir Sadici var. Bunun neticesi de demek ki millet iradesi önemli olduğuna göre o halde millet iradesine düşmanca tavır sergileyen üst yöneticilerinde bundan dolayı yargılanmalıdır diye düşünüyorum.”

İslam düşmanlığı ile bilinen Süleyman Demirel 



0 Yorum

Yorum Yaz