Ramazan'ı Faize Alet Ediyorlar

Bankalar vatandaşı faiz bataklığına çekmek için ramazan ayını kötü emellerine alet etmekten çekinmiyor.

Ramazan'ı Faize Alet Ediyorlar
19 Haz 2015 10:10:31

Krediler ve kredi kartlarıyla vatandaşın iliğini kemiğini sömüren bankalar, her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da “Ramazan Kredisi” adı altında vatandaşı kendilerine borçlandırıyor. Ele güne muhtaç hale getirilen vatandaşın zordaki durumundan faydalanmak isteyen bankalar, Ramazan’ı bile faize alet ediyor. Verdikleri kredilere, “Geleneksel Ramazan Kredileri” gibi isimler vermekten çekinmeyen ve böylelikle haram kılınmış faizi kutsallara bile bulaştıran bankaların rezaleti, bu sene de sürüyor.

 



KUTSALLARA HARAM BULAŞTIRILIYOR

Durgunluktaki ekonominintek kazananı” olan bankalar, kazanç sağlama uğruna Müslümanlar için kutsal olan “Ramazan” kavramını bile istismardan kaçınmıyorlar. İstisnasız tüm bankalar, “Ramazan ayı, hasat ayı” zihniyetiyle kredi dağıtma yarışına girdi. Haramzade kapitalist sistemin en sadık kurumları olan bankalar,  dinen haram olan faiz kazancını meşru göstermek için kutsalları bile istismardan kaçınmıyor.

 

 



RAMAZAN'I HARAMA BULUYORLAR

Türkiye’nin en çok kâr elde eden sektörlerinin başını çeken bankacılık sektörü, Ramazan kredileri için rekabete girişti. Faiz oranı, dosya masrafı ve taksitlendirme seçeneklerinde harama ulaşmak adına çeşitli avantajlar sunan faizci kurumlar, Ramazan sofralarına haram karıştırıyor. Vatandaşları kapitalist düzenin bir parçası haline getirerek, kasalarını ağzına kadar dolduran bankalar, doyumsuz bir şekilde kendilerine yeni kurbanlar arıyorlar.

Olan faiz üzerinden kazanç sağlayan bankalar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adeta durumdan vazife çıkardılar. “Haramı helal gibi gösterme” yarışına giren bankalar, kredi reklâmlarında bol bol İslami motif ve figürü kullanarak faizi meşrulaştırmaya çalışıyor.

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINA ÇEKİLİYOR

Ekonomide çizilen pembe tablolara rağmen, vatandaşın mali durumu bırakın düzelmeyi, her geçen gün daha kötüye gidiyor. Kriz dönemlerinde dahi bankaların kârlılıklarını devam ettirmesini örnek gösterip, “ekonomide işler tıkırında” mesajı veren siyasiler, vatandaşın hal-i pür melalini görmezden geliyor. Kredi ve kredi kartları vasıtasıyla bankalara borçlanan ve bu borçlanma olmasa geçim çarkını çeviremeyecek konuma düşürülen vatandaş, “denize düşen yılana sarılır” misali bankaların ağına terk ediliyor.

Ramazan’ın gelmesiyle vatandaşın kanını emen bankaları da bir telaş aldı. Ramazan ayını fırsat bilen bankalar başlattıkları sözde “Geleneksel Ramazan Kredileri” ile zaten darboğazda olan vatandaşı borç batağına sürüklüyor. Ekonominin çıkmazda olduğu şu günlerde bankaların kucağına itilen vatandaşlar, daha ne olduğunu anlayamadan kendini bankanın kapısında buluyor. Bankalar için borcunu geciktiren müşteri en makbul müşteri olurken, “Ramazan kredileri” ile “banka kurbanlarına” yenileri ekleniyor.

 

(Milligazete)



0 Yorum

Yorum Yaz