"Rusya ile Anlaşma Yaptık"

Suriye Baas rejiminin lideri Beşşar Esed Rusya'nın iki ülke arasındaki silah anlaşmalarının iç savaş öncesine dayandığı açıklamasına rağmen "Savaştan sonra da anlaşma yaptık ve uygulandı" dedi.

"Rusya ile Anlaşma Yaptık"
02 Nis 2015 10:03:55

Rus gazetesi Rosiskaya'ya konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya'nın 2011'de başlayan iç savaştan önceki anlaşmalarla olduğu gibi savaşta sonra da silah anlaşmaları yapıldığını ve bu anlaşmalar çerçevesinde

Rusya'dan silah alındığını söyledi

Moskova yönetimi daha önce defalarca Suriye'ye verilen silahların 2011'de başlayan iç savaş öncesindeki anlaşmalara bağlı olduğunu söylemişti.

Moskova'nın Şam rejiminin muhaliflere karşı savaş tipine göre silah ihracatında bazı değişiklikler yaptığını söyleyen Esed, Rusya'nın Suriye'ye sağladığı silahlara ilişkin ise bilgi vermedi.

Esed'in sözleri sorulan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise, "Moskova her zaman askeri işbirliğinde herhangi bir ambargo olmadığı ve olmayacağını vurgulamıştır. Önümüzde herhangi bir yasal engelleme yok" ifadelerini kullandı.

Rusya, Suriye krizinin başından bu yana Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçisi konumunda. Rusya, Çin'le birlikte Suriye rejimine yaptırım öngören birçok BM Güvenlik Konseyi tasarısını veto etmişti.
Suriye'de beşinci yılına giren iç savaşta resmi rakamlara göre 220 binden fazla insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan ise evinden oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz