Savaşların Sonucunda Müslümanlar Kaybetti, İsrail Kazandı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki çatışmaların ekonomik zararları Müslümanları çöküşe uğratırken, aynı zaman dilimi içerisinde İsrail'in ekonomisinin ise yüzde 250 oranında büyüdüğü belirtiliyor.

Savaşların Sonucunda Müslümanlar Kaybetti, İsrail Kazandı
19 Eyl 2016 08:43:02

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yeni yayınladığı rapora göre Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki çatışmaların ekonomik etkileri, tahmin edilenden çok daha fazla. IMF, raporunda, bu bölgelerde enflasyonun yükseldiği, para birimi değerlerinin düştüğü ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle komşu ülkelere akın eden mülteci sayısının hızla arttığı uyarısını yapıyor.

Raporda Yemen ekonomisinin ise dörtte bir oranında küçüldüğü, Suriye’nin gayri safi milli hasılasının yarı yarıya azaldığı belirtiliyor. Rapora göre 2014 yılında Libya ekonomisi, petrol fiyatlarının düşmesi üzerine yüzde 24 oranında kayıp yaşadı. Gazze ve Batı Şeria’daki çatışmalarsa son 20 yıldır ekonomik büyümeyi engelliyor.

Öte yandan raporda aynı zaman dilimi içinde Gazze ve Batı Şeria dışındaki yakın bölgedeki ekonominin (İsrail ekonomisinin) yüzde 250 oranında büyüdüğü belirtiliyor.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz