Savcı: Olayı gizleyin yoksa

MİT tırlarının durdurulması ile ilgili gözaltına alınan Albay S.Ö. mahkeme ifadesinde "Adana Başsavcısı, alay komutanına operasyonu amirlerinden ve validen gizlemesi gerektiğini söylemiş" diye konuştu.

Savcı: Olayı gizleyin yoksa
11 Nis 2015 13:10:33

Hatay ve Adana'da MİT'e ait TIR'ları soruşturmasından önceki gün adliyeye sevk edilen ve hakim mahkeme sorguları yapılan 32 kişi ifadelerinde Paralel kumpası ortaya döktü. Operasyonların uyuşturucu ihbarı ile başladığı ortaya çıktı. Şüpheli Astsubay M.Ö.'nün mahkeme ifadesinde Esenboğa Havalimanı'ndaki bir haber elemanının verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmaya başladıklarını, Astsubay G.M.'nin bazı dinlemeler yaptığını ancak bilgi vermediğini söyledi.

Operasyon sırasında yarbay rütbesiyle Adana Jandarma Alay Komutan Yardımcısı olan şüpheli Albay S.Ö. savunmasında, savcının emirleri dışına çıkmadığını söyleyerek, şu ifadeyi verdi: "İhbar geldiği sırada alay komutanının bütün planlamaları yaptığını, görevlendirmeleri yaptığını gördüm. Bana da görevlendirmeleri söyledi. Alay komutanına, bu durumu valiye bildirip bildirmediğini sordum. Kendisi de bana 'bildireceğim zamanı ben biliyorum' dedi. Bu olaylardan 1 gün sonra yanına gittiğimde 'Keşke bildirseydiniz de bu olaylar yaşanmasaydı' dedim. Kendisini Adana Başsavcısı'nın aradığını ve bu olayı amirlerinden ya da validen ve diğer devlet görevlilerinden gizlemesi gerektiğini yoksa hakkında işlem yapacağını söylediğini bana söyledi. Ben tırların MİT'e ait olduğunu bilseydim böyle bir emri yerine getirmezdim, böyle bir emri kabul etmezdim."

17 MUVAZZAF ASKER TUTUKLANDI

MİT TIR'larına yapılan operasyonla ilgili önceki gün İstanbul Merkez Komutanlığı'nda savcılık sorguları tamamlanan 32 asker tutuklanma istemiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. Dün 17'si "Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmak" ve "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs"ten tutuklandı, 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 10'u hakkında yurtdışına çıkış yasağı kondu. 2 asker daha önce savcı tarafından serbest bırakılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz