Savcılığın o gençle imtihanı!

'Herkes İçin Adalet' sloganı ve 'Neden?' sorusu ile haksızlıklara dikkat çeken gencin sosyal medyada yaptığı son paylaşım 'yok artık' dedirtti. Hayret verici olayın detayları haberimizde.

Savcılığın o gençle imtihanı!
31 Eki 2019 15:47:10

Gaziantep Üniversitesi öğrencisi gençlerden bir grup Furkan Gönüllüsü gerçekleştirdikleri etkinlik ile zulme karşı farkındalık oluşturmuş ve ülke genelinde sesleri yankı bularak herkesin takdirine mazhar olmuşlardı

'Neden?' sorusunu sordukları için paylaşımı yapan Ahmet Hangül isimli gencin ifadesi alınmak üzere gözaltına alınıp emniyete götürülmesi ile birlikte bir kısır döngü de başlamış oldu.

Gözaltına alınan genç adliyeye sevk edilmiş ve 'Devlet kurumlarını aşağılama,halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına hükmedilmişti. Olay üzerine 'Biz o meydanda fikir, mezheb, meşrep fark etmeksizin her kesimden insanın adalet çağrısını duyurmak istedik. Biz ülkenin geleceği olarak, gençliği olarak ADALETİN tesis edilmesini istiyoruz. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik bunun neresinde?' ifadelerini kullanmıştı.

Serbest bırakılan Hangül'ü adliye önünde karşılayan ve desteklerini sunan bir grup Furkan gönüllüsü ve Hangül bir kez daha emniyete ifade vermek için çağrıldı.


'PİŞMAN DEĞİLİM' DEDİĞİ İÇİN BİR KEZ DAHA İFADEYE ÇAĞRILDI


Ayrıca sosyal medya hesabından 'Pişman değilim' şeklinde paylaşım yapması üzerine 3. kez ifadeye çağrıldı.


MERAK KONUSU


Şimdi merak edilen konu ise paylaştığı son tweette pişman olmadığı için ifade vermesinden dolayı pişman olmadığını belirten gencin yeniden pişman olmadığı için yeniden ifade vermesi istenecek mi?


ÜNİVERSİTELİLER SORGULUYOR


Hangül ve arkadaşlarının Gaziantep'te yaptıkları bu etkinlik Türkiye genelinde Üniversitelerde yankı bulmuş ve birçok ilde üniversite gençliği 'Neden?' demişti. Gaziantep, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Ankara, İstanbul, Osmaniye, Konya, Kayseri, Bursa, Adıyaman ve Diyarbakır'da üniversite öğrencileri şu soruları sormuştu:

-Neden Alparslan Kuytul Tutuklu?

-Neden 864 Bebek Zindanda?

-Neden Harbiyeli Öğrenciler Hapiste?

-Neden KHK Zulmü Yapılıyor?

-Neden Fikirler Esir Durumda?

-Ve Kulakları Delercesine Soruyoruz; Neden Zulme Sessiz Kalıyorsunuz?


HERKES İÇİN ADALET İSTEYEN FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE PARA CEZASI


30 Ekim 2019 tarihinde Adıyaman'da pankart kaldıran 5 Furkan Gönüllüsü, idari para cezasına çarptırılmıştı.


"NEDEN?" DİYENLERE SKANDAL GÖZALTI!


Mazlumlar için pankart kaldıran 5 Furkan gönüllüsü Bursa' da tartaklanarak gözaltına alınmış, yaklaşık 6 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz