Şırnak’ta 162 Bin Öğrenci Eğitimden Mahrum

Şırnak merkez ve ilçelerinde PKK’nin okullara yönelik saldırıları, sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam 162 bin öğrenciyi eğitimlerinden mahrum bıraktı.

Şırnak’ta 162 Bin Öğrenci Eğitimden Mahrum
18 Oca 2016 10:03:27

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasakları, PKK’nin okullara yönelik saldırıları yüzbinlerce öğrenciyi eğitiminde alıkoydu. Alınan bilgilere göre, il genelinde 162 bin öğrenci okula devam edemiyor.

Bazı bölgelerde okulları “karargah” gibi kullanan  PKK’liler, okullara yaptığı fiili saldırılar öğrenci ve öğretmenlere yaptıkları  tehditler ve sokağa çıkma yasakları il genelinde eğitimi aksattı.

İl genelinde 7 bin 300'ü kadrolu 8 bin 500 öğretmenin görev yaptığı 645 okuldan sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ve Silopi ilçelerinde yer alan 172'si, 33 gündür kapalı durumda bulunuyor. İl genelindeki 162 bin öğrenciden Cizre ve Silopi'deki 80 bin 127'si, çatışmalı ortam nedeniyle eğitimden uzak kaldı. 

Cizre ve Silopi'de çok sayıda okul,  saldırılar sonucu hasar görürken, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü iki ilçedeki eğitim kurumlarında hasar tespit çalışmalarının sonraki süreçte yapılacağı öğrenildi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz