"Somali'de 385 Binin Üzerinde İnsan Gıda Sıkıntısı Çekiyor"

Kenya'nın başkenti Nairobi'de basın toplantısı düzenleyen Birleşmiş Miletler (BM) Somali İnsani Yardım Koordinatörü Peter de Clercq, 385 binin üzerinde Somalilinin şiddetli düzeyde gıda sıkıntısı çektiğini söyledi.

"Somali'de 385 Binin Üzerinde İnsan Gıda Sıkıntısı Çekiyor"
01 Nis 2016 13:12:39

"Puntland ve Somaliland'ta kritik bir noktaya geldik. Acilen bazı adımların atılması son derece önemli" diyen Clercq bu adımların atılmaması durumunda bölgedeki insani durumun hızlı bir şekilde bozulması tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağını ifade etti.

Somali Neden Aç?

Asıl sebep dünyadaki  kıtlık mı yoksa..?

Bırakın dünyadaki yemek kıtlığını dünyada yemek bolluğu var. Zira 1960’lı yıllardan bu yana dünya nüfusu 2 kat artmasına rağmen gıda maddeleri üretimi de 3 kat arttı. Demek ki, bu günkü gıda maddeleri düzeyi, bırakın insanların açlık çekmesini,  insanları doyurmak için yeterli... Üstüne üstlük dünya, gıda maddelerinin 3/1 ni  de israf ediyor.  

Bakınız Türkiyede ekmek israfının boyutu  http://www.ekmekisrafetme.com/Pages/GenelBilgiler/IsrafinBoyutu.aspx

Mesele sadece kuraklık olsa idi neden kuraklık ABD'yi vurduğunda oralardaki insanlar açlıktan ölmüyor? 

Afrika'da sorunun çözümü için yetecek paranın kat kat fazlası ise dünyanın en büyük zenginlerinde mevcut.

Somali de açlığın sebebi nedir? Birileri kuraklık dese de asıl sebep 'sömürgecilik'.  Somali'de sömürgeciliğin hâlâ devam etmesiyle, hemen hemen tüm gelirini makine, kimya ürünleri ve tüketim maddelerinin aldığı İtalya, İngiltere ve Almanya’ya veriyor. İhracatta ise muz, deri, boynuz, pamuk, balık, mısır ve et gibi “ucuz” mallar satabiliyor. Böylece toplumsal sefaletin de doruğunu yaşıyor.

Yardım kampanyaları ise hiçbir işe yaramıyor. Halbuki asıl yapılması gereken Dünya'yı muhtaç olduğu İslam nizamına kavuşturmaktır. Çözüm dünyayı, parayı ilahlaştıran, israf bataklığının hakim olduğu düzenlerden  kurtarıp İslam nizamıyla canlandırmaktır.      

 



0 Yorum

Yorum Yaz