Tetikçi Medya, Alparslan Hoca'ya Karşı Yine Harekete Geçti!

Hukuksuzca tutuklanan ve Ağrı Patnos'a sürgün edilen Alparslan Hoca'ya karşı tetikçi medya yine harekete geçti! Alparslan Hoca hakkında başlatılan yeni soruşturmanın 9 yıla kadar cezai yaptırımı olduğunu yazan kumpas medyası, algı yönetimini sürüyor! Detayları Avukat Işık açıkladı.

Tetikçi Medya, Alparslan Hoca'ya Karşı Yine Harekete Geçti!
09 Haz 2022 18:03:14


Tetikçi medya, Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca'ya karşı yeni bir kumpas girişiminde bulundu. 

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) Osman Kavala’yı tutuklayan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye etmeyen hakimlerin listesini istemesini hakkında 1 yıl önce yaptığı konuşma üzerinden Alparslan Hoca'ya yeni dava açılmıştı. 

Daha önce kendisi hakkında hukuksuz tutuklama kararı veren hakimlerin isimlerini vererek, yargı eliyle yapılan kanunsuzlukları ifşa eden Alparslan Hoca; 

"Susturmak istedikleri kimselere damgayı vuruyorlar hem de böyle büyük damgalar, büyük laflar, iftiralar.

Şimdi HSK, Osman Kavala’yı tutuklayan, tahliyeye itiraz edenler vs. kimler varsa, hangi hâkim, savcılar bu işin içindeyse hepsinin listesini istiyor.

Madem HSK bu işi başlattı, başka yerlerden talimat alan hakimlerin, savcıların listelerini toplamaya başladı, ben de ona bir isim vereyim:

HSK’ya beni tutuklayan ‘2. Sulh ceza hâkimi Çağrı Burak Türk’ adını veriyorum.
İlk tutuklanmamı isteyen ‘terör savcısı Çağlar Ertaş’ adını veriyorum.
4. Ağır ceza tahliye ettikten sonra, ikinci tutuklamayı yapan yan odadaki aynı derecedeki mahkeme olan ‘5. Ağır ceza hâkimi ve mahkeme başkanı Kadir Kuru’ adını veriyorum.
Hiçbir suçumuz olmadığı halde ‘Erzin’de ceza veren hâkim Hasan Erdem’ adını veriyorum. Kendileri suçumuz olmadığı halde ceza vererek zulmettiler." İfadelerini sarf etmişti. 

11. Ağır Ceza Mahkemesinde "Terörle Mücadelede Çalışanları Hedef Gösterme" suçlamasıyla açılan yeni dava hakkında yardakçı medyanın satılık kalemşörleri de boş durmadı. Alparslan Hoca'nın 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı algısını yayan kumpasçılara cevap Avukatlarından geldi.

Avukat Yusuf Işık: 

"Müvekkilim Alparslan Kuytul Hoca hakkında yapılan haberlerin tamamı ASPARAGAS haberler olup amaç müvekkilimizi itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değildir. Suçun alt ve üst sınırına dahi bakılmadan yapılan haberler ise bunun en bariz göstergesidir." diyen Işık, şu ifadeleri kaydetti:

Konuyu sosyal medya hesabından açıklayan Avukat Bilal İpek:

"Haberlerin içeriğinde hakimleri basın yoluyla deşifre edip hedef gösterdiğinden bahsedilmiş. Ancak olay bu şekilde değildir, müvekkilin hesabında 15 Kasım 2020 tarihinde bir video paylaşılmıştır. Linki de buraya bırakıyorum; 

Müvekkil videoda da anlatıldığı üzere "Hsk (Hakimler Savcılar Kurulu)" madem ki hukuksuz karar veren hakim ve savcıların ismini istedi; o halde ben de bana hukuksuzca işlem yapan hakimlerin ismini HSK'ya bildiriyorum demektedir. Olayda kesinlikle hedef gösterme yoktur.

Peki hakim savcıların ismini söylemek suç mudur? Hakim savcıların ismini yayınlamak bırakın suç olmayı gerekliliktir. 
Bununla ilgili Anayasa profesörü Kemal Gözler'in makalesini okumanızı tavsiye ediyorum: 

https://www.anayasa.gen.tr/mah-karar-yayini.htm

Makalede kısaca; hakim savcıların verdiği kararlar isimleriyle beraber yayınlanmalı ve dolayısıyla yanlış kararlar komuoyu nezdinde bilinmeli denmektedir. 
Ayrıca Amerika'da mahkeme kararlarının davaya bakan hakimin ismiyle anıldığını da makalede belirtilmektedir.

Aynı şekilde hakim ve savcıların ismini yayınlamak eğer suç ise; Türkiye'de yüksek yargı kararlarının aleni bir şekilde yayınlanması ne demektir? 
Anayasa mahkemesinin kararları, kararı veren hakimlerin ismiyle beraber internet ortamında yayınlanmaktadır.

Burada önemli olan kişilerin hedef gösterilmesidir. Müvekkilin açıklamasına bakıldığında böyle bir hedef göstermenin olmadığı anlaşılacaktır. Kaldı ki müvekkil bu konuşmayı neredeyse 2 yıl önce yapmıştır. 
Madem hedef göstermişse bu güne kadar neden beklenilmiştir ?

Ayrıca bu yapılan eğer suç ise bunu yapan AKP taraftarı kimselerin yaptığı paylaşımlar hakkında neden bişey yapılmıyor ?
Burada Fatmanur Altun kendisi hakkında yanlış karar verdiğini düşündüğü hakimin ismini ve kararını paylaşıyor.

https://amp.artigercek.com/haberler/altun-cifti-hedef-gosterdigi-hakime-hsk-dan-jet-sorusturma

Bırakın Fatmanur hanıma dava açılmasını karar veren hakime Hsk soruşturma açıyor. 
Bu kararlarla yargı kişiye göre hareket ettiğini gösteriyor.

Müvekkil Alparslan hocanın yaptığı konuşma kesinlikle suç unsuru içermemektedir. 
Haberlerin, olayda sanki ortada büyük bir suç varmış gibi göstermesi tamamen bir algı oluşturma çabasıdır." diyerek oluşturulmak istenen kumpasın içinin boş olduğunu ifade etti.

Semra Kuytul Hocahanım ise konuyla ilgili;

"Alparslan Kuytul Hocam hakkında iş adamı kaçırılma kumpasından birşey çıkmayacağını bilenler uzun süredir çöpleri karıştırıyordu, birşey bulabilirmiyiz diye.
Bulmuşlar (!)
Daha önce de 41 yılla yargılanacak dediler, iki yıl zor tuttular, mecbur BERAAT verdiler

Bu yapılan nedir? 

Bu yapılan; 
1- İçerde üç beş ay daha nasıl tutabiliriz gayreti
2- Alparslan Kuytul Hocamın moralini bozma, uğraştırma,
3- Sevenlerini üzme, yıldırma, 
4- Muhalifleri korkutma çabası.. 

Hepsi de nafile..." dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz