• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Tetikçi Medyanın, Alparslan Hoca Hakkında Oluşturulmak İstediği Bir Kara Propaganda Daha Çöktü!

Tetikçi Medyanın, Alparslan Hoca Hakkında Oluşturulmak İstediği Bir Kara Propaganda Daha Çöktü!

Alparslan Hoca hakkında yayın yapan kumpasçı medyanın oluşturmak istediği bir kara propaganda daha çöktü. Durumun iç yüzünü sosyal medya hesabından anlatan Avukat Bilal İpek, yargının kişiye göre muamelede bulunduğunu belirtti.

Tetikçi Medyanın, Alparslan Hoca Hakkında Oluşturulmak İstediği Bir Kara Propaganda Daha Çöktü!
10 Haz 2022 00:16:37

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca hakkında satılık kalemşörlerce hazırlanan ve kumpasçı medyada tarafından dolaşıma sokulan algı dolu haberler bir kez daha amacına ulaşamadı! 

Dosyasında tutuklanmasını gerektirecek herhangi bir somut delil bulunmadığı halde 9 Mayıs'ta hukuksuzca tutuklanan Alparslan Hoca hakkında 2 yıl önce yaptığı konuşmadan soruşturma başlatılmıştı! 

Bugün (9 Haziran), "Terörle Mücadelede Çalışanlarını Hedef Gösterme" suçlamasıyla 11'nci Ağır Ceza Mahkemesinde başlatılan hukuksuz soruşturma neticesinde, Alparslan Hoca'nın hapis cezası alacağı yönünde haberler yapıldı.

Henüz mahkeme dahi edilmeyen Alparslan Hoca'ya suç isnad edilerek yapılan kara propagandanın iç yüzünü Avukat Bilal İpek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı!

Yargının kişiye göre muamelede bulunduğunu belirten İpek, şu ifadeleri kaydetti: 


"Müvekkilimiz Alparslan Kuytul hakkında yine bir yerlerden düğmeye basılarak yalan yanlış bilgilerle sevenlerinin ve ailesinin moralini bozmak için haberler yayılmaya başlamış. 
Olayın aslı nedir gelin açıklayalım

Haberlerin içeriğinde hakimleri basın yoluyla deşifre edip hedef gösterdiğinden bahsedilmiş. Ancak olay bu şekilde değildir, müvekkilin hesabında 15 Kasım 2020 tarihinde bir video paylaşılmıştır. Linki de buraya bırakıyorum; 

Müvekkil videoda da anlatıldığı üzere "Hsk (Hakimler Savcılar Kurulu)" madem ki hukuksuz karar veren hakim ve savcıların ismini istedi; o halde ben de bana hukuksuzca işlem yapan hakimlerin ismini HSK'ya bildiriyorum demektedir. Olayda kesinlikle hedef gösterme yoktur.

Peki hakim savcıların ismini söylemek suç mudur? Hakim savcıların ismini yayınlamak bırakın suç olmayı gerekliliktir. 
Bununla ilgili Anayasa profesörü Kemal Gözler'in makalesini okumanızı tavsiye ediyorum: 

https://www.anayasa.gen.tr/mah-karar-yayini.htm

Makalede kısaca; hakim savcıların verdiği kararlar isimleriyle beraber yayınlanmalı ve dolayısıyla yanlış kararlar komuoyu nezdinde bilinmeli denmektedir. 
Ayrıca Amerika'da mahkeme kararlarının davaya bakan hakimin ismiyle anıldığını da makalede belirtilmektedir.


Aynı şekilde hakim ve savcıların ismini yayınlamak eğer suç ise; Türkiye'de yüksek yargı kararlarının aleni bir şekilde yayınlanması ne demektir? 
Anayasa mahkemesinin kararları, kararı veren hakimlerin ismiyle beraber internet ortamında yayınlanmaktadır.

Burada önemli olan kişilerin hedef gösterilmesidir. Müvekkilin açıklamasına bakıldığında böyle bir hedef göstermenin olmadığı anlaşılacaktır. Kaldı ki müvekkil bu konuşmayı neredeyse 2 yıl önce yapmıştır. 
Madem hedef göstermişse bu güne kadar neden beklenilmiştir ?

Ayrıca bu yapılan eğer suç ise bunu yapan AKP taraftarı kimselerin yaptığı paylaşımlar hakkında neden bişey yapılmıyor ?
Burada Fatmanur Altun kendisi hakkında yanlış karar verdiğini düşündüğü hakimin ismini ve kararını paylaşıyor.

Bırakın Fatmanur hanıma dava açılmasını karar veren hakime Hsk soruşturma açıyor. 
Bu kararlarla yargı kişiye göre hareket ettiğini gösteriyor.

Müvekkil Alparslan hocanın yaptığı konuşma kesinlikle suç unsuru içermemektedir. 
Haberlerin, olayda sanki ortada büyük bir suç varmış gibi göstermesi tamamen bir algı oluşturma çabasıdır.

Avukat Yusuf Işık ise konuyla ilgili şu ifadeleri ekledi:

"Müvekkilimiz Alparslan Kuytul Hoca hakkında; hakimleri ve savcıları hedef gösterdiğinden ötürü 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu suç “Terörle Mücadelede Yer Alan Hakimleri ve Savcıları Hedef Gösterme” suçu olup, TMK md. 6/1’de düzenlenmiştir. Suçun cezası ise; bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıdır. Müvekkil hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı dosya kapsamında açıkça ortadadır.

Müvekkilim Alparslan Kuytul Hoca hakkında yapılan haberlerin tamamı ASPARAGAS haberler olup amaç müvekkilimizi itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değildir. Suçun alt ve üst sınırına dahi bakılmadan yapılan haberler ise bunun en bariz göstergesidir."



0 Yorum

Yorum Yaz