Valilik 'ciddi istihbarat' dedi, maçı erteletti

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine saatler kala önce maçın seyircisiz oynanmasına karar verildi daha sonra mücadele ileri bir tarihe ertelendi.

Valilik 'ciddi istihbarat' dedi, maçı erteletti
21 Mar 2016 08:57:37

Türk Telekom Arena'da bugün oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak olan mücadeleye saatler kala İl Spor Güvenlik Kurulu maçı seyircisiz oynatma kararı aldıktan kısa bir süre sonra da mücadele ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Valiliği, "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir" açıklamasını yaptı.

ÖNCE SEYİRCİSİZ OYNANMASI İSTENMİŞTİ

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için alınan güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü toplantıda İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, "Çok fazla sayıda bomba ihbarı var. Karşılaşmayı seyircisiz oynatalım" dedi. İçişleri Bakanlığı daha sonra maçın seyircisiz oynanması yönünde Galatasaray Kulübüne telkinde bulundu. Bu sırada stada giren taraftarlar dışarı çıkartılmaya başlanırken, Galatasaray ise 'seyircisiz oynanacağına erteleyin' isteğinde bulundu. Dışarı çıkartılan taraftarlar ise uzun süre yönetim aleyhinde protestoda bulundu

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu, karşılaşmanın ileri bir tarihte oynanmasını kararlaştırarak maçı erteledi.



0 Yorum

Yorum Yaz