16 ülkeden gelen turistlere korona testi yapılmayacak!

Araştırmacı-yazar Ahmet Hakan Çakıcı, Sağlık Bakanlığı'nın bazı yabancı ülkelerden gelecek turistlerle ilgili yeni bir karar aldığını duyurdu.

16 ülkeden gelen turistlere korona testi yapılmayacak!
01 Mayıs 2021 13:28:17

Kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ahmet Hakan Çakıcı, Türkiye'nin 16 ülkeden gelecek turistlere, 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren koronavirüs testi yapmayacağını duyurdu.

Çakıcı, konuyla ilgili bakanlık genelgesini de paylaştı.

Turizm sektörü uğruna böyle bir karar alındığını vurgulayan Çakıcı, ironik bir şekilde Sağlık Bakanı'nı eleştirdi.

Ahmet Hakan Çakıcı, koronavirüs pandemisinin yeni bir küresel düzene geçiş için kullanıldığını düşünüyor ve bu konuda kişisel Twitter hesabından uzun süredir tespitlerini paylaşmaya devam ediyor.

Çakıcı'nın aktardığı bilgiler, Pegasus Hava Yolları'nın internet sitesinde de yer alıyor.

Hava yolları şirketinin internet sitesinde "PCR testten muaf olan misafirler" başlığı altında, "15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren; Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zellanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, İngiltere, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan gelen yolcular" bilgileri veriliyor.

Çakıcı'nın paylaşımları şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığı İçişleri Bakanlığı'na duyurmuş. 15 Mayıstan itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya,Yeni Zelanda, İsrail, Kore, Japonya, Singapur, Tayland, İngiltere, Lüksemburg, Letonya, Estonya, Ukrayna ülkelerinden ülkemize gelecek olanlara Curunna Testi Yapılmayacaktır

Bu ülkelerden Türkiye'ye gelenlerde curunnanın hiç bir modelinin, mutasyonunun, doğan görünümlü şahininin olmadığının olamayacağının kararını vermiş sevgili bakanımız.

Konunun turizm sezonu ve bu ülkelerden İngiltere'ye gidenlere 15 gün PAHALI otellerde karantina mecburiyeti getirilmesi nedeniyle bu ülke vatandaşlarını 15 günlük sürelerini geçirmek için Türkiye otellerine çekmekle hiç bir ilişkisi yoktur sanırım.

Sağlık Bakanlığının curunnayı ne kadar ciddiye aldığının ona ne kadar inandığının bir fotoğrafı olarak kenarda dursun diye girdim.. Unutmayın! Test yaparsanız Curunna var, Test yoksa curunna da yok."

Etiketler:   koronavirüs testi


0 Yorum

Yorum Yaz