Alparslan Hoca: “NATO, Ukrayna’yı Rusya’ya Yem Etti!”

Alparslan Hoca, Rusya'nın Ukrayna'ya girmesini ve devletlerin savaş karşısındaki tutumunu değerlendirdi.

Alparslan Hoca: “NATO, Ukrayna’yı Rusya’ya Yem Etti!”
27 Şub 2022 11:49:21

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini değerlendirdi. Türkiye’nin savaş stratejisi noktasında tecrübe kazandığını ve tek başına Rusya karşında sıcak temasa girmemesinin akıllıca bir hareket olduğunu söyleyen Alparslan Hoca:

“Soğuk savaş dönemi başladı, artık devletler silahlanma yarışına girecek” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

 

‘Rusya-Türkiye İlişkileri'

“Bu olay şunu gösteriyor: Türkiye'nin Amerika'ya kızıp da Rusya'ya yakınlaşması ne kadar doğru bir siyasettir, bu olay ile ortaya çıkmış oldu. Türkiye’nin Rusya ile stratejik müttefik olması mümkün değil. Aslında Amerika ile olması da mümkün değil ama Amerika'ya kızıp Rusya’ya yakınlaştılar. Rusya’nın bu yaptığı işgal ise bunun mümkün olmadığını, Türkiye’nin Rusya ile dostluğunun uzun sürmeyeceğini göstermiştir.

‘Putin Çok Ayıp Etti!’

Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov açıklama yapmıştı: “Biz Ukrayna’ya girmeyeceğiz.” Demişti. Bütün dünya: “Rusya savaşa hazırlanıyor, girecekler.” Dedi. Ben de: Putin, açıkça girmeyeceğiz, dedi. Bu kadar da yalancılık yapmaz herhalde, koca devlet başkanı herkesin gözünün içine baka baka “Bizim girmeye niyetimiz yok, böyle bir savaşa niyetimiz yok.” diyor sonra da kalkıp da nasıl girecek?

Herhalde böyle bir şey olmaz, diye düşünmüştüm ama siyasetçilerin ne kadar yalancı olabilecekleri bir kez daha ortaya çıktı. Putin çok ayıp etti. Bütün dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylemiş.  Doğu Perinçek’in çok sevdiği Rusya, çok açık bir şekilde yalan söylemiş.

‘Savaşın Bahanesi'

Düşünebiliyor musunuz, Rusya iki tane devletçikten bahsediyor. Mesela Türkiye’nin 2 tane şehrine Suriye diyor ki: “Hatay ve Adana’yı devlet olarak kabul ettim. Türkiye devletinin şehri değil ayrı bir devlet olarak tanıdım ve onlar da beni seviyorlar. Beni davet ediyorlar.”

 Ondan sonra tanklarla giriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Hiç kimsenin tanımadığı iki tane şehir, devlet demeye bin şahit ister. Hiç kimsenin tanımıyor, Birleşmiş Milletler’in kararı yok. “Ben onları devlet kabul ettim, onlar da beni davet ettiler, ben de girdim.” diyor. Hadi oraya bu yalanla girdin, -yalan olduğunu herkes biliyor da- orada seni seven Rusya taraftarı 3-5 bin kişi var diye o şehirler Ukrayna Devleti'nden ayrılmış mı sayılacak? Mesela Hatay'da 3-5 bin kişilik Suriye taraftarı var. Diyelim ki Adana'da da 5-10 bin kişilik Suriye taraftarı var.

Bu durumda Suriye buraya girebilir demek mi oluyor? Bunları ayrı bir devlet olarak görmesi ve “Ben bunları tanıdım, devlet olarak kabul ettim, onlar beni davet ettiler. Ben giriyorum.” demesi mümkün mü? Bu kabul edilebilir bir şey mi? Putin’in yaptığı budur.

‘Kırım Yalnız Bırakılmıştı'

Türkiye’nin tavrı doğrudur.  Türkiye “Bu, kabul edilemez.” dedi. Doğru bir tavır ortaya koydu. Bunun da manası şudur: Türkiye'nin Rusya ile olan dostluğu bitiyor. Aslında bu olaydan evvel Rusya Kırım’ı ilhak etti. Kırım deyip geçmeyin. Kırım çok önemli.

Kırım ne biliyor musunuz? Osmanlı bile Moskova'ya kadar girememişti. Tarihte Kırım, Moskova'ya kadar girdi. Rusya’yı yenen Kırım’dır. Moskova’ya kadar girmiştir Kırımlı Müslümanlar. Kırım bu kadar şecaatli, cesur bir milletti. Osmanlı Devleti’nin gücü yetmemişti

 Tabii Osmanlı Devleti’nin gizli desteği, yardımı var ama bizzat savaşmadı, Rus İmparatorluğu ile karşı karşıya gelmek istemedi, Kırım'ı öne sürdü ve Kırımlılar bunu başardı. Bu Kırım yalnız bırakıldı. Ne zamandı, geçen sene miydi? Rusya Kırım'ı işgal etti. Koskoca Kırım’ı yutuverdi ve tüm dünya bunu seyretti. Türkiye'de dahil! Aman Rusya ile aramız bozulmasın!

‘Ukrayna NATO ile Rusya’dan Korunmaya Çalıştı'

Rusya bundan yüz buldu ve şimdi de Ukrayna'yı ele geçirmek istiyor. O iki tane şehri devlet olarak tanıdığını söylüyor ama bakın sadece oraya da girmiyor. Kiev’e, Ukrayna'nın başkentine kadar girdi.

 Ukrayna’nın ordusu yok. Ordun olmazsa işte böyle olur. Ukrayna iki yıldan beri “Bizi NATO’ya alın.” deyip duruyor, ordusu olmadığı için. Rusya’dan NATO şemsiyesi altında korunmaya çalışıyor.

‘NATO, Ukrayna’yı Yem Etti!’

NATO onu almadı. NATO göz göre göre Ukrayna’yı Rusya’ya yem etti. Şimdi bol bol konuşuyorlar. Kınıyoruz, yaptırımlara başlayacağız vesaire konuşup duruyorlar. Rusya gibi bir süper güç yaptırımlarla sarsılamaz. Ekonomileri çok sağlam, çok uzun sürer. Bütün hepsi Rusya’ya yaptırım uygulasa ve diyelim ki Rusya 50 milyar dolar, 100 milyar dolar, 200 milyar dolar kaybettirdi.

 Rusya'nın parası çok. Bu miktarların onun için bir kıymeti yok. Dünyanın savaşmaya niyeti yok. Sadece laf konuşup duruyorlar. Hem Türkiye açısından hem Avrupa hem Amerika açısından Rusya ile ilişkiler daha kötüye gidecektir. Soğuk savaş başlayacaktır. Rusya savaşmadan Kırım'ı ilhakı edince, kendi topraklarına kattı.  Şimdi de Ukrayna’yı alıyor. Artık dünya sıra kimde diye düşünmeye başlıyor.

‘Soğuk Savaş Dönemi Başlıyor!’

Azerbaycan'ın Rusya'yı desteklemesinden bahsedecek olursak, Azerbaycan kendi topraklarını -Karabağ’ı- kurtarmak istediğinde, elbette Rusya’dan icazet almıştır. Rusya icazet vermeseydi, Azerbaycan kendi topraklarının bir kısmını Ermenistan’dan kurtaramazdı. Bunun karşılığında şu anda Azerbaycan Rusya taraftarı oldu. Bu zulmü, bu işgali destekliyor.

Halbuki Azerbaycan başka bir devleti işgal etmemişti. Kendi topraklarını kurtarmak için harekete geçmişti. O onun hakkıydı ama şimdi Rusya'nın yaptığı şeyi başka bir devleti işgal etmektir. Bu onun hakkı değil. Azerbaycan ile Türkiye bu meselede karşı karşıya gelecektir. Soğuk savaş başlıyor. Tekrardan önceki 1980’li yıllara, soğuk savaş yıllarına dönüyoruz. Bundan sonra dünyada silahlanma yarışı artacaktır.

‘Ukrayna Savaşmadı, Direnmedi!’

Ukrayna herhalde şimdi başını duvarlara vuruyordur, elini de dizlerine vuruyordur. “Neden bizim adam gibi bir ordumuz yok? Neden adam gibi silahlarımız yok?” Adamlar hiçbir engelleme ile karşılaşmadan iki günde Kiev’e kadar geldiler.

Tatil köyüne gider gibi hızlı hızlı ilerliyorlar. Hatta önlerine çıkan Ukrayna ordusuna ait araçları da kendi birliklerine katıyorlar. Onlara da el koyuyorlar ve onlarla birlikte ilerliyorlar. Tam bir rezalet. Savaş yok, direniş yok. “Nasılsa savaşamayız, o halde savaşmaya gerek yok. Rusya’yı yenemeyiz.” diye düşünüyorlar.

‘Rusya, Hükümeti Değiştirecek!’

“Ukrayna'nın silahsızlandırılması dahil bunu konuşabiliriz.” Zaten seni adam yerine koyan kim? Sen savaşmıyorsun ki! Sahada bir varlık göstermiyorsun ki seninle neden konuşsunlar? Seni neden adam yerine koysunlar? Adam mısın ki adam yerine konulasın? Adam silahsızlanmaya bile razı. Yine de Rusya “Tenezzül edip konuşmam.” diyor. Rusya'nın hedefi, eğer yalan değilse -çünkü açık yalanları görüldü- diyor ki: “Biz orada kalıcı değiliz.” O zaman niye oradasın? Şu anlaşılıyor:

Ukrayna NATO'ya girmek istedi. Rusya sınırında NATO ülkesi görmek istemiyor. “Sen NATO’ya mı girmek istedin? Ben sana gününü gösteririm.” dedi. O hükümeti devirip yerine kendi hükümetini kurup ondan sonra çekilecek. Durum bunu gösteriyor. Hükümeti devirecek kendi hükümetini, adamlarını yerleştirecek ondan sonra gidecek. Dünya da bunu seyredecek. Oradaki hükümeti devirmek için yapılıyor operasyon. Dünya da bunu izlediğine göre demek ki hepsi buna razı.

‘Türkiye Tecrübe Kazandı'

Türkiye bir tavır koydu ama ne Avrupa ne de Amerika eğer adam gibi bir tavır koymayacaklarsa Türkiye'nin kendisini çok da riske atmasına değmez. Evet, tavır koysun ama benim gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanı da bu doğrultuda düşünüyor. Daha evvelki gibi davranmayacaklar. Mesela Suriye meselesinde çok yanlış yaptılar. Bütün yükü üzerlerine aldılar. Her şey Türkiye'ye bağlandı ve Türkiye'ye çok zarar verdi. Gerek Irak gerek Suriye meselesinde Türkiye’nin ağzı yandı. Şimdi biraz daha dikkatli davranmayı öğrendiler.

İdareciler biraz tecrübe kazandılar ve şimdi diyor ki NATO toplantısı var. NATO toplantısında bu konu konuşulacakmış. “Orada herkesin tavrına bakacağız, ona göre tavrımızı belirleyeceğiz.” Diyor. Aslında idarecilerin biraz tecrübe kazandığını gösteriyor. İki büyük hatadan sonra artık belli bir tecrübe kazandıklarını gösteriyor.

‘Türkiye Bu İşe Tek Başına Soyunmamalı'

Mazlumdan taraf yer almak lazımdır, Rusya’nın çok büyümesi Türkiye için tehlikedir ancak Türkiye tek başına bunu engelleyemez. Diğer ülkelerle birlikte bunu başarabilir. Eğer onların böyle bir iradesi yoksa Türkiye tek başına bu işe soyunmaya kalkarsa çok zarar görür ve başaramaz. Suriye’de başaramadığı, çok zarar gördüğü gibi…

 Buna rağmen de başaramadığı gibi Ukrayna’da da çok zarar görür ve başaramaz. O yüzden Türkiye'de daha açık tavrını NATO toplantısından sonra ortaya koyacağını açıkladı. Bence doğru olanı yaptılar. Görünen o ki artık tecrübe kazanmışlar.

 



0 Yorum

Yorum Yaz