Alparslan KUYTUL Hocaefendi Üniversitelilerle Buluştu!

Aralıksız bir şekilde eğitim ve hizmet faaliyetlerine devam eden Hocaefendi, bugün üniversiteli gençlerle söyleşi programında buluştu.

Alparslan KUYTUL Hocaefendi Üniversitelilerle Buluştu!
22 Mar 2015 17:59:54

Kur’an Tilaveti ile başlayan program da şiir dinletisi, “Neden Allah’ın Dediği Olmalıdır” konulu sinevizyon gösterimi yer aldı. Ayrıca Grup Furkan’ın yorumu ile ezgi ve marşlar söylendi.

                Üniversiteli gençlerin yoğun olarak katıldığı program da Hocaefendi şu hususlara değindi:

-          İnsanın yaratılış gayesi Allah’a kul olmaktır. Kula kulluğu reddeden bir nesil olmalıyız.

-          Allah insanın omuzlarına Kelime-i tevhid davasını yüklendi., bu vazifeden kaçamayız.

-          İnsanı kıymetli yapan vazifesidir. Allah katında kıymetin (İslam Davasındaki) vazifen kadardır.

-          Şu anda üniversitelerimizin hali ortadadır, haramlarla dolu bu mektepleri bu günahlardan temizleme görevi bize düşmektedir. Ölene kadar mücadele etmeliyiz.

-          Haramlarla mücadele etmek ancak nefsi eğitmekle mümkündür. İdeolojilerle mücadele etmek ise İslam’ı bilmekle mümkündür.

-          Üniversitelerde hizmet başlatmalı ve belli kitlelere hitap edebilmeliyiz. Bu din her kesime hitap etmek için gönderildi.

-          Okuyan ve anlayan bir nesile daha fazla görev düşmektedir. Üniversitelilerin İslami bir eğitim aldıktan sonra toplumunu eğitmesi asli vazifeleridir.

-          Peygamberi metoddan ayrılmamalıyız. “Günümüzde zaman ve şartlar değişti, o yüzden peygamberi metodu uygulayamayız” demek Kur’an ve Sünnetin metodunu beğenmemektir. Bu da asla caiz olamaz. İslam’ı hakim kılarken de izlememiz gereken metod İslami olmalıdır. İslamı, islam’a uymayan yollarla hakim kılamayız.

-          Biz mücadelemize başlarken Allaha adına başlamalıyız, bu şekilde hem safımız belli olur hem de Allah’ın yardımı gelir.

-          Bugün ümmetimizin içinde bulunduğu durum ortadadır. Bu durumu düzeltmek için üniversitelilere büyük vazifeler düşmektedir.

Program sonunda birlikte ikindi namazı eda edildi. Program namazın ardından sona erdi.



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Garip Müslüman 01 Oca 1970 02:00:00

    gerçekten çok güzel bir programdı. Hocaefendi çok güzel konuştu. emeği geçenlerden Allah razı olsun

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Taner Akçay 01 Oca 1970 02:00:00

    Dava Adamları dünyaya az gelmektedir. Hocamız gibi davasının çilesini çekmiş ve çekmeye devam eden bir DAVA ADAMI ile beraber vakit geçirmek bir ayrıcalıktır. Hocamızın arkasındayız ve Rabbimiz izin verdiği müddetçe arkasında olmaya devam edeceğiz inşALLAH.


Yorum Yaz