Amerika'da Tehlikeli Çağrı

ABD’de İslâm karşıtı ırkçı gruplar; 10 Ekim’de, ülke genelinde camiler önünde, “İnsanlık İçin Küresel Yürüyüş” adlı yapacakları gösteride, gösteriye katılacakların silahlı gelmelerini istedi. Eyleme katılacaklarını açıklayanların büyük çoğunluğunun muvazzaf eski askerler ve polisler olması dikkat çekiyor. Amerika İslam İlişkileri Konseyi ise, yetkililerden muhtemel şiddet olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Amerika'da Tehlikeli Çağrı
07 Eki 2015 08:40:35

ABD’de Müslüman karşıtı gruplar 10 Ekim’de ülke genelinde camilerin önünde gösteri yapmayı planlıyor. Bazı organizatörler gösteriye katılacakların silahlı olarak gelmelerini istedi.

“İnsanlık İçin Küresel Yürüyüş” adı verilen İslam karşıtı gösteriler Oklahoma City, Phoenix, Atlanta, Cincinnati, Louisville, Dallas ve Charleston dahil 21 şehirde gerçekleştirilecek. İslam karşıtı gruplar protesto düzenlemek için, siyahi Amerikalı Müslümanların kuruluşu İslam Milleti’nin lideri Louis Farrakhan’ın 1995’te Washington’da düzenlediği Milyon Adam Yürüyüşü’nün 20. yılı nedeniyle yapılacak yürüyüşle aynı günü seçtiler.

EYLEME KATILACAKLARIN ÇOĞU ASKER VE POLİS

İslam karşıtı gösterinin organizatörleri arasında aşırı sağ gruplarla bağlantılı isimler dikkat çekiyor. Sosyal medyada eyleme katılacaklarını açıklayanların büyük çoğunluğunun muvazzaf eski askerler ve polisler olması dikkat çekiyor. İslamofobiyle mücadelede eden önde gelen kuruluşlardan Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), İslam karşıtı gösterilerin nefret suçlarının arttığı bir döneme denk gelmesi ve katılımcılardan bazılarının silahlı olacaklarını duyurmaları nedeniyle muhtemel şiddet olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısı yaptı. CAIR sözcüsü İbrahim Hooper, potansiyel şiddet içeren nefret eylemleriyle ilgili toplumu uyarmak gerektiğini belirtti.

FİLİSTİN HALKI AYAKTA

İşgalci-terörist devlet İsrail’in başta Kudüs olmak üzere Batı Yaka ve Gazze’de terör saldırılarını ve baskıları tırmandırması, Filistin halkını ayaklandırdı. Filistinli gruplar, terörist İsrail’in Gazze ve Batı Yaka’da Filistinlilere yönelik ihlalleri ve cinayetlerine karşı gösteri düzenledi. Gösterilere müdahale eden İsrail askerleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalar dün gün boyu sürdü. Çatışmalarda 80’den fazla Filistinli yaralandı. Filistin Kızılayı Sözcüsü Arap el-Fukaha, yaptığı açıklamada, biri gerçek mermi, geri kalanı plastik mermilerle olmak üzere,  çok sayıda Filistinlinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları ise Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde akşam saatlerinde Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya girişini protesto eden Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasındaki arbede yaşandığını dile getirdi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail ordusuna ait bir askeri güç, Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinin doğusundaki Beyt Forik beldesine ve burada bulunan evlere baskın düzenlemesi sonucu Filistinli gençler ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 5 Filistinli yaralanırken, onlarcası da askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi.



0 Yorum

Yorum Yaz