İnancına Aykırı Dahi Olsa 'Yapacaksın!'

Öğrencilerin sınıfa giriş ve çıkışlarda hocalarının elini sıkma adetinin bulunduğu İsviçre’de iki Müslüman erkek öğrenci Müslüman oldukları için kadın hocalarıyla el sıkışma uygulamasından muaf tutulmayı talep etti.

İnancına Aykırı Dahi Olsa 'Yapacaksın!'
07 Nis 2016 09:56:56

Öğrencilerin bu talebini okul yönetimi olumlu karşılamasına rağmen siyasi yetkililer oldukça sert tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Simonetta Sommaruga’nın pazartesi günü İsviçre devlet kanalında kararla ilgili yaptığı “El sıkışmak bizim kültürümüzün bir parçası.” açıklaması İsviçre genelinde bir tepkinin fitilini ateşledi.

İsviçre parlamentosu Bilim, Eğitim ve Kültür Komisyonu’na başkanlık eden Felix Mueri de el sıkışma geleneğinin “saygı ve iyi davranış ifadesi” olduğunu belirtti.

İsviçre Kantonal Eğitim Bakanları Konferansı Başkanı Christoph Eymann ise “Kamu hizmetinde kadınlara erkeklerden farklı muamelede bulunulmasına tolerans gösteremeyiz.” açıklamasında bulundu.

Therwil’deki okulun aldığı kararı bozma yetkisine sahip Basel-Kır kantonu yetkili makamları doğrudan yorum yapmaktan kaçınırken kantonun eğitim şefi Monica Gschwind medya organlarına yaptığı açıklamada kararı “kalıcı bir çözüm” olmaktan ziyade “pragmatik” bir karar olarak gördüğünü söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz