Seyahat yasağı gelebilir!

Seyahat yasağının gelme ihtimali nedir? Kısıtlamalar arttırılıyor mu? Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof.Dr. Necmi İlhan salgının düşürülmesinin seyahat yasağı gibi uygulamalarla olacağını açıkladı.

Seyahat yasağı gelebilir!
07 Ara 2020 14:19:07

Koronavirüs salgınının ülkemize ilk geldiği günlerde uygulanan seyahat yasakları, son haftalarda uygulanan tedbirler arasında yer almadı. Sadece 1 Aralık’tan itibaren sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde özel arabası ile seyahat edecekler izin belgesi almak zorunda. Şehirlerarası toplu taşımada ise herhangi bir kısıtlama yok.


Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof.Dr. Necmi İlhan, bu tablonun değişeceğini ve bir seyahat yasağı gelebileceği uyarısında bulundu.


SALGIN SEYAHAT YASAĞI İLE DÜŞER Mİ?

Gelen yeni tedbirlerin etkisini bir müddet sonra görülebileceğini söyleyen Prof. Dr. İlhan, bazı illerde son günlerde vaka sayısında azalma fark edildiğini, fakat bazı illerde hala yüksek vakaların olduğunu söyledi. Vaka sayısındaki azalmayı ülke geneline yaymayı düşündüklerini ifade eden İlhan; “ Türkiye geneline baktığımızda Samsun gibi Hatay gibi vaka sayılarının yükseldiği şehirler mevcut. O nedenle vaka sayılarındaki düşüşün sürdürülmesi ve tüm illere yayılması mühim. Şu an plato çiziyoruz. Hastalarda 6 bin, vakalarda 30 bin civarında sabitiz. Bu gidişi aşağı yönlü çevirmek zorundayız ki ‘Başardık’ ifadesini kullanılım. Bu da kurallara harfiyen uyulması, seyahat yasağı gibi uygulamalarla olabilir.” cümlelerini kaydetti.


VATANDAŞLAR KENDİ KENDİNE DE TEDBİR ALABİLİR

Zorunlu haller dışında şehirlerarası geçişlerin kısıtlanmasının virüsün yayılımını önleyeceğini söyleyen İlhan, fakat illa bir yasaklamaya gitmeden halkın bu tedbiri kendi kendine alması gerektiğini belirtti.

Etiketler:   seyahat yasağı


0 Yorum

Yorum Yaz