Suriye Ordusu ve Müttefikleri Halep'e Saldırıyor

Suriye ordusu, Hizbullah ve İran askerleri Rusya'nın hava desteğiyle Halep'e operasyon başlattı

Suriye Ordusu ve Müttefikleri Halep'e Saldırıyor
18 Eki 2015 11:46:43

 

Hizbullah milisleri, İran askerleri ve Rusya savaş uçakları tarafından desteklenen Suriye rejimi, Halep'e yeni saldırı başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Humus'ta rejim ve müttefiklerinin saldırılarında da 31'i kadın ve çocuk 72 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah milisleri ve İran askerleri tarafından desteklenen Suriye rejimi, Halep'e yeni saldırı başlattı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının da rejime havadan destek verdiğini belirtti.

Suriye Ordusu ile müttefikleri İran ve Hizbullah, Halep'e yeni saldırı başlatırken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yeni saldırının Halep'in kent merkezinden ziyade civarda muhaliflerin elinde bulunan bölgleleri hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre rejim ve müttefikleri üç köyü muhaliflerden geri aldı. 17 muhalif ölürken, rejim ve müttefikleri 8 kayıp verdi.

Rejim ve müttefiklerinin kuzeydeki İdlib ile Hama kentlerine de yeni saldırı başlatırken, Gözlemevi Rusya'nın da desteğiyle saldırıların Ürdün sınırındaki Deraa ile başkent Şam'ın etrafında da yoğunlaştığını ifade etti.

Gözlemevi'ne göre son iki günde rejim ve müttefiklerinin Humus'taki saldırılarında  31'i kadın ve çocuk 72 kişi hayatını kaybetti.

SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYOR

Öte yandan Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib vilayetine bağlı muhaliflerin kontrolündeki Kafr Karmin köyüne düzenlediği saldırıda 3'ü çocuk 10 sivilin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) dün yayımladığı raporda, Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana Suriye'nin çeşitli kentlerinde düzenlediği saldırılarda 25'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 104 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz